ULTIMA ORĂ: Cresc prețurile și la gaz

În scurt timp ne putem aștepta la o majorarea a prețurilor la gazele naturale. Despre acest lucru a anunțat directorul general al MoldovaGaz, Vadim Ceban.

Gazul natural se va scumpi din toamnă. Cel puțin asta susține directorul general al MoldovaGaz, Vadim Ceban. În cadrul unei emisiuni televizate, Ceban a declarat că scumpirile sunt inevitabile pe motiv că atât în țările vecine, cât și în Europa, prețul gazelor naturale a crescut considerabil.

Ceban, explică creșterea tarifelor pentru sonsumatorii finali, în toamnă, prin necesitatea “ajustării la prețul gazului importat”. El a spus că în întreaga regiune gazul natural s-a scumpit.

„Este încă devreme de vorbit. Vom vorbi când, deja, va fi semnată o nouă înțelegere sau când va fi prelungit actualul acord cu Gazprom. Abia atunci vom putea vorbi despre tarife. Dar, cu siguranță, pot să spun că o modificare a tarifelor va fi. Acum nu pot să dau cifre concrete, dar principalul motiv al creșterii prețurilor este tariful mai mare la gazul natural”.

Potrivit şefului Moldovagaz, acum se duc negocieri cu Gazprom pentru un nou contract de import a gazelor, care trebuie să fie semnat până pe 1 octombrie.

Calculele, cu cât urmează să crească tarifele, urmează să fie făcute împreună cu ministerul Economiei imediat după învestirea noului Guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *