A furat milioane de dolari pentru a-și finanța stilul de viață luxos

Influencerul nigerian Ramon Abbas, cunoscut sub numele de Hushpuppi, a pledat vinovat pentru spălare de bani, în fața unui tribunal american. El riscă 20 de ani de închisoare, potrivit BBC.

Hushpuppi, în vârstă de 37 de ani, este cunoscut pentru că posta pe Instagram fotografii cu stilul său de viață luxos. El are 2,5 milioane de fani pe rețeaua socială.

Documentele depuse la tribunalul din California arată că Hushpuppi și-a păgubit victimele cu aproape 24 de milioane de dolari, notează Omniapres cu referire la DIGI 24.

Într-o schemă de fraudare, Hushpuppi a încercat să fure peste de 1,1 milioane de dolari de la cineva care dorea să finanțeze o nouă școală pentru copii din Qatar, potrivit documentelor.

Vedeta Instagram locuia în Dubai și se prezenta ca fiind un om de afaceri de succes. Acolo a fost arestat anul trecut, în urma unei complexe operațiuni a poliției.

Documentele judecătorești precizează că între 18 ianuarie 2019 și 9 iunie 2020, Hushpuppi și complici ai săi au fraudat mai multe victime și au spălat banii prin bănci din întreaga lume.

Influencerul ar putea fi condamnat la 20 de ani de închisoare și va trebui să dea și banii înapoi victimelor.

Procurorul în funcție al Statelor Unite, Tracy Wilkinson, a declarat că Hushpuppi și complicii săi au obținut banii pentru presupusa finanțare a școlii „jucând rolurile unor oficiali bancari și creând un site web fals”.

De asemenea, ei „au mituit un oficial străin pentru a merge mai departe cu escrocheria, după ce victima a fost avertizată”.

Hushpuppi, despre care a spus că „a jucat un rol semnificativ” în înșelătorie, „și-a finanțat stilul de viață luxos prin spălarea veniturilor ilicite generate de escroci”, a mai spus procurorul.

Abonează-te la Omniapres.md pe Telegram pentru a afla mai multe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *