Pensia de minim 2.000 de lei NU este prevăzută pentru toți bătrânii

Perciun, despre pensiile promise de Guvern: 2.000 lei pentru stagiu complet. Deputatul PAS, Dan Perciun, a venit cu unele precizări după promisiunile anunțate de noul premier, Natalia Gavrilița.

Potrivit lui Perciun, pensia de minim 2.000 de lei pentru pensionari este prevăzută nu pentru toți bătrânii

”Câteva explicații în raport cu majorarea pensiei minime până la 2.000 de lei pentru că văd mai multe discuții referitor la echitatea faptului că cei care au cotizat mai puțin vor beneficia de aceleași majorări ca și cei care au cotizat integral. 

Ceea ce prevede legea la moment în raport cu pensia minimă e că ea se acordă în cuantum complet celor care au un stagiu de cotizare complet la momentul pensionării. Cei care au un stagiu incomplet – primesc o pensie minimă diminuată proporțional stagiului nerealizat. Deci – 2.000 pentru stagiu complet (la momentul pensionării) 2.000 * stagiul realizat/stagiul complet pentru ceilalți. toți vor beneficia de majorări dar diferențiate. 

Urmează să decidem dacă mergem pe opțiunea prevăzută actuală din lege, excludem diferențierea în funcție de stagiu sau identificăm alte opțiuni. 

PS. De pensie minimă beneficiază cei pensia calculată a cărora este sub pragul stabilit. Diferența între pensia minimă și pensia calculată în baza contribuțiilor se achită din bugetul de stat. Partea corespunzătoare pensiei calculate se achită din bugetul de asigurări sociale”, a declarat deputatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *