Populismul are preț – 50 de lei kilogramul de hrișcă

Au explodat prețurile pentru hrișcă. Un kilogram a ajuns să coste peste 50 de lei. Majorarea s-ar explică prin epuizarea produsului din stocurile magazinelor, după ce Rusia, principalul furnizor ar fi oprit exporturile pentru țara noastră.

Cel puțin așa spun administratorii unor magazine în urma discuțiilor cu importatorii. Aceștia din urmă afirmă că poarta negocieri cu Ucraina, dar până se vor face toate verificările, crupele oricum vor lipsi de pe rafturi o bună perioadă de timp, transmite tv6.md.

Hrișca a dispărut din nou din unele magazine, iar în altele stocurile sunt pe sfârșite. Acolo unde se găsește încă, produsul se vinde cu 52 de lei pentru un kilogram. Acest lucru este confirmat de imaginile video, surprinse de telespectatorii noștri pe care ni le-au expediat.

„Hrișcă aducem numai din cea scumpă, de 42 de lei a rămas, dar era și de 25 de lei. Hrișcă, în genere, nu-i de mai bine de o lună, dacă nu mai mult”.

În alte magazine însă, produsul lipsește cu desăvârșire de câteva zile, spun administratorii.

Tatiana Gajiu, administrator magazin: „Hrișcă am avut până săptămâna trecută verde, săptămâna aceasta nu ni sa livrat nimic, deja s-au epuizat stocurile. Este interzis din Federația Rusă exportul de la ei de hrișcă. Promit ceva de săptămâna viitoare din Ucraina și undeva la începutul lunii septembrie deja din Rusia”.

Livrarea va dura însă până se vor face toate analizele de laborator, mai spune administratorul acestui magazin. Totuși, femeia afirmă că în această situație majorarea prețurilor de către unele supermarketuri este ilegală, acestea având dreptul să le ridice până la cel mult 24 de lei, dar nicidecum până la peste 50.

Ministerul Agriculturii nu a comentat deocamdată situația. Amintim că hrișca a mai dispărut din magazine la începutul pandemiei de coronavirus. Oamenii s-au grăbit să-și facă stocuri de produse după ce au intrat în autoizolare.


Într-o lume în care adevărul e tot mai puțin relevant iar tot ce contează e cine ne manipulează percepțiile cu mai multă abilitate pentru a fi votat, calitatea liderilor politici din întreaga lume democratică e tot mai proastă. La fel și calitatea educației de masă. Iar combinația asta nu poate duce, în timp, la nimic bun. Detalii

Abonează-te la Omniapres.md pe Telegram pentru a afla mai multe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *