Suspendarea președintelui Iohannis, aceasta ar urmări factori externi

Ceea ce se petrece în parlament, în scandalul guvernamental, poate merge exact pe planul senatoarei Diana Șoșoacă – suspendarea președintelui Iohannis, aceasta ar urmări factori externi

Singura care a insistat cu suspendarea președintelui Iohannis a fost Diana Șoșoacă. Practic, a devenit o axă strategiei sale politice, senatoarea având un plan în acest sens. Un plan despre care a vorbit în multe emisiuni, anul acesta.
Dar dacă USR PLUS, și mai ales cei din spatele lor, au de gând să îl suspende pe Klaus Iohannis?

Întrebarea e pusă de geopoliticianul Cozmin Gușă, care dezvăluie că i-a spus ”cineva foarte bine informat și apropiat de ei” că USR PLUS nu ar avea de gând să cedeze în treaba cu Cîțu – și ”ne putem gândi că nu vor să vor să cedeze în meciul cu Iohannis”.

De fapt, Cozmin Gușă subliniază: ”dacă USR PLUS nu renunță la pretenții, atunci scopul lor este suspendarea lui KWI”.

Logica lui Gușă este simplă: ”la cât e de găurit, la ce probleme are și la cât e de obedient, Cîțu este egal Iohannis” – și atunci încăpățânarea USR PLS are alte valențe.

”Atât Iohannis cât și USR sunt ghidonați din afară, după interesele multinaționalelor interesate de PNDL – de cele 10 miliarde de euro”, spune Gușă.

Experimentatul strateg politic atrage atenția că s-a forțat, s-a pus problema desființării SIIJ, ”pe care Iohannis nu o dorește, pe când cei din spatele USR PLUS, Coldea și Kovesi o doresc”… pentru că ”se doresc infracțiuni în justiție”.

Ori, în acest caz, ”nu au nevoie de cineva care să le investigheze”, spune Cozmin Gușă.

Văzând problema în ansamblul său – intern și extern – Cozmin Gușă consideră că, în acest meci ”factorul extern a deschis jocul și tot factorul extern îl va închide”.

Dar, subliniază geostrategul, factorul extern din spatele lui USR PLUS este diferit de factorul extern din spatele lui Iohannis și ”are alți corespondenți în plan intern”.

Ori, este posibil ca factorul extern din spatele lui USR PLUS ”să ducă jocul mai departe”.

Gușă face o ”mărturisire”: suspectează că mare parte dintre cei care ”motorizează USR PLUS” au contribuit la dezvăluirea dosarului din SUA – și care ”îl țintește direct pe Iohannis cu bebelușul Cîțu în brațe. Dai în bebeluș, dai în Iohannis”.

Continuare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *