Ion Chicu: Acestea sunt premizele unei crize extrem de grave pentru oameni și pentru Moldova

Actualmente, țara se confruntă cu un șir de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară și social-economică pe parcursul următoarelor luni, notează Ion Chicu.

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei solicită Președintelui Republicii Moldova, Dnei Maia Sandu, tot ea și deținătorul de-facto al puterii legislative și executive în țară, să abordeze cu mare responsabilitate funcția și rolul pe care le are la acest moment în țară.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Actualmente, țara se confruntă cu un șir de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară și social-economică pe parcursul următoarelor luni. Guvernare absolut incompetentă, șef de stat preocupat exclusiv de rating politic și imagine personală, pandemie și creștere fulminantă a prețurilor și tarifelor – toate sunt premize ale unei crize extrem de grave pentru oameni și țară.

Autoexcluderea Dnei Sandu și guvernării sale de la soluționarea celor mai stringente probleme denotă o atitudine iresponsabilă față de funcțiile bine plătite din impozitele oamenilor. Această ignorare a atribuțiilor de serviciu din partea conducerii țării este și mai condamnabilă în condițiile în care numarul de ministri si vice-premieri a crescut cu 6 unități, a secretarilor de stat – cu 8 unități, iar numărul de angajați în ministere – cu circa 70 de unități. Efortul financiar suplimentar al societății pentru întreținerea mătușelor și verișoarelor Dnei Sandu merită o altfel de atitudine din partea Domniei Sale, mai scrie fostul premier, Ion Chicu.

Într-un alt context, Ion Chicu spune că ”Maia Sandu, care anul trecut leșina de grija medicilor, anul acesta “nu are bani” pentru continuarea majorării salariului în acest domeniu.

Anul trecut, în condițiile pandemiei și secetei, a fost posibil de majorat salariile cu 70% cumulativ. Anul acesta, când în trimestrul II avem o creștere economică de 21%, guvernarea mătușo-verișorească nu poate identifica bani pentru acest sector.

Și este de înțeles de ce nu poate. Fără o analiză elementară a situației, au decis să majoreze numărul miniștrilor, secretarilor de stat și funcționarilor în ministere, majorând substanțial cheltuielile pentru întreținerea aparatului de stat.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Adrian Albu: Dacă într-adevăr a demisionat, înseamnă că nu a vrut să se compromită

Astfel a comentat deputatul Adrian Albu, zvonurile precum că Maria Giuliana Civinini ar fi demisionat de la Comisia Vetting. „Azi în Parlament am asistat cum cei din PAS încercau să spele acest membru al Comisiei de Preveting și să spună că e o falsitate. Dar...

Veronica Mihailov Moraru, despre decizia CC și partidele noi a lui Șor: Nu poți automat să le declari neconstituționale

Curtea Constituţională a declarat neconstituţională interdicţia privind participarea la alegerile locale, aplicată membrilor fostului partid Şor, pe parte de procedură, susţine ministra Justiţiei. Veronica Mihailov Moraru afirmă că ministerul de resort sau Parlamentul urmează să ajusteze legislația, urmare a decizie. Funcționara a precizat în cadrul...

„Nu văd un motiv să-mi dau demisia” declară Herman von Hebel, președintele Comisiei Pre-Vetting

Președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, respinge acuzațiile dintr-o investigație jurnalistică precum că ar fi adus prejudicii de milioane de euro în timp ce activa la Curtea Penală Internațională. „Nu văd acest articol ca pe un atac la persoana mea, dar ca pe un atac...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica