Noapte bună Ambasadă UE la Chișinău. Noapte bună, Domnule Ambasador Jānis Mažeiks

Cunoscutul avocat Ion Dron a comentat reacția ambasadorului UE la Chișinău cu referire la cazul Alexandr Stoianoglo.

Jānis Mažeiks: „Noi urmărim cazul cu arestarea procurorului general, acest lucru s-a întâmplat foarte recent. Decizia, după câte vedem, a fost luată în limitele legislației Republicii Moldova, care a fost modificată… ”

Într- postare pe Facebook, Ion Droin vorbește despre ”Sfârșitul iluziei” ar fi un titlu exact pentru conținutul declarațiilor ambasadorului UE de la Chișinău Jānis Mažeiks într-un interviu de presă pe marginea atacului unor grupuri obscure asupra Procuraturii Generale în aceste zile.

Ce am urmărit noi câteva zile, Excelența Sa numește ”caz judiciar” efectuat, atenție, în ”limitele legii modificate”. Atât și absolut nimic, cel puțin pe post de retorică, despre stat de drept, proces echitabil, drept la apărare, standarde europene și internaționale în justiție.

Excelența Sa, consideră că opoziția, adică cei care au luat atitudine publică pe acest caz, nu fac altceva decât ”să ducă un caz judiciar în sfera politicului”. Iată așa. Societatea civilă, comunitatea avocaților, comunitatea experților în domeniu prin declarațiile lansate public fac politică pe acest caz. Nimic mai mult. O abordare simplistă ( elegant spus) a unei spețe care a trezit nedumerire chiar și la cei care au votat actualul regim. Păcat.

Și încă ceva, Domnul Ambasador urmărește numai opoziția dar nu vede și puterea cum împinși din spate a intrat cu cizma în justiție? De ce oare?

Noapte bună Ambasadă UE la Chișinău. Noapte bună, Domnule Ambasador Jānis Mažeiks.

PS
Domnul Ambasador a ezitat să vină cu o declarație pe acest caz din sediul ambasadei? Un gest și un lucru așteptat dealtfel în aceste zile de cei care mai cred sincer în valorile europene. Nu merităm sau nu mai contăm cei din stradă?”, se întreabă Ion Dron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *