Deputații trebuie să meargă să candideze la Jora de Mijloc

Dinu Plîngău a comentat interpretările notei SIS privind averile lui Dorel Musteață.

Absolut toți vorbesc despre casta de judecători intangibili, vorbesc că impunitatea e cea mai mare problemă în sistem. Nimeni nu a fost pedepsit pe bune și chiar dacă s-au făcut anumite investigații, erau similare cu pescuitul sportiv: ,,l-am prins, l-am arătat, i-am dat drumul”.

Serviciul de Informații și Securitate a confirmat autenticitatea documentului ce-l vizează pe Musteață. Noi nu avem nevoie de explicații sau justificări din partea avocaților domnului Musteață din Comisia Juridică, Numiri și Imunități. Vrem abrogarea Hotărârii de Parlament și vrem ca Procuratura și ANI-ul să-și facă treaba! Deputații din CJ trebuie să-și ceară scuze de la cetățeni pentru votul acordat și să repare greșeala. Dacă nu o fac, ar fi bine să-și depună mandatele sau să meargă să candideze la Jora de Mijloc pentru că nu are nevoie Republica Moldova de mașini de vot fără gram de caracter în Parlament.

Ajunge cu bâlbâielile! Afară din sistem și anchetat!, notează Dinu Plîngău pe Facebook

Se caută „turnătorul” de la SIS: Instituția a inițiat un control intern, după ce nota privind averea lui Musteață și Cernat a ajuns la „persoane terțe”, notează UNIEDIA.

Conducerea Serviciului de Informații și Securitate dispus un control intern pentru a stabili cauza și circumstanțele în care nota informativă din 28 ianuarie 2020, cu privire la averile lui Dorel Musteață și Nina Cernat, a fost trimită unor persoane terțe dar și condițiile „care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise”.

„Instituția, la 28 ianuarie 2020, a remis cu titlu de informare în adresa Procuraturii Generale scrisoarea cu nr. 5/171 cu privire la magistrații Dorel Musteață și Nina Cernat.

Luând în considerare solicitarea Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului din luna octombrie curent, precum și constatarea neinițierii de către Procuratura Generală a vreunei investigații pe marginea informațiilor furnizate în ianuarie 2020, SIS a realizat, în limita competențelor legale, un control suplimentar în privința judecătorului Dorel Mustață.

Ca rezultat, a fost stabilit faptul, că informația primară prezentată către organele Procuraturii, nu are caracter probatoriu, nefiind constatați indici de îmbogățire ilicită și factori de risc în privința judecătorului vizat, datele respective fiind prezentate Comisiei parlamentare de profil.

În același timp, menționăm că, de către conducerea Serviciului a fost dispus un control al subdiviziunii specializate în vederea stabilirii cauzei și condițiilor care au dus la apariția divergențelor existente între cele două note remise, precum și circumstanțele în care nota informativă a SIS cu nr. 5/171 din 28 ianuarie 2020 a fost diseminată unor terțe persoane”, spun reprezentanții SIS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *