Boris Gîlca: „Măștile de protecție sunt obligatorii în toate spațiile închise”

Portul corect al măștii de protecție în continuare este obligatoriu în toate spațiile închise, în toate birourile, în toate locurile de serviciu și în toate locurile aglomerate, a mai spus Boris Gîlca.

Boris Gîlca, șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate (DGASS) a Primăriei Chișinău, a declarat în cadrul ședinței de astăzi că Chișinăul se află sub codul portocaliu, iar aceasta înseamnă că toți locuitorii capitalei sunt obligați să poartă masca de protecție oriunde s-ar afla.

Tulpina Omicron este predominantă în Republica Moldova

„Tulpina Omicron este predominantă în Republica Moldova și acele prevederi impuse de Comisia Națională de Sănătate publică se referă la protejare. Sunt două momente esențiale, portul corect al măștii de protecție în continuare este obligatoriu în toate spațiile închise, în toate birourile, în toate locurile de serviciu și atenționăm toate structurile din cadrul primăriei de pe teritoriul municipalității, toți managerii și directorii, să dispună repetat prin verificări interne portul obligatoriu de măști în toate spațiile închise. Acolo unde într-un birou sunt deja cel puțin doi angajați este important să fie pusă masca de protecție. La fel, masca de protecție este obligatorie în toate locurile aglomerate. Nu avem altă cale decât de a ne proteja prin portul de măști și prin vaccinare. Ne-am pus un obiectiv ambițios de a atinge către întâi aprilie rata de vaccinare în municipiul Chișinău de 70%, nu este un lucru imposibil. Astăzi în municipiul Chișinău avem o rată de vaccinare de 44,4%, cea mai înaltă rată din țară, dar încă insuficientă și, într-adevăr, doar vaccinarea, doar protejarea ne poate da o viață în siguranță și ne poate asigura revenirea în cât mai scurt timp la o situație de normalitate”, a spus medicul.

În municipiul Chișinău avem o rată de vaccinare de 44,4%, fiind cea mai înaltă rată din țară, iar municipaliatea își propune ca rata de vaccinare în Chișinău să ajungă de 70%. Despre aceasta a anunțat în această dimineață în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, Boris Gîlca, șeful interimar al Direcției sănătate a municipiului Chișinău.

  -----
@omniapres.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *