Chicu: Parteneri externi ai Maiei Sandu rămân stupefiați

Deja și cei mai apropiati parteneri externi ai Maiei Sandu rămân stupefiați de apucăturile ei dictatoriale, constată fostul premier, Ion Chicu. 

”Maia, coboară pe pământ că degrabă n-ai să ai unde călca”, îi recomandă liderul PDCM

Declarația vine în contextul reacției de astăzi a Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) care a dat un publicității un comunicat, prin care atrage atenţia asupra pericolului implicării serviciilor secrete în justiţia din Republica Moldova, plecând de la precedentul periculos şi consecințele grave pentru independenţa justiției ale ale imixtiunii serviciilor secrete de informaţii în actul de justiţie din România.

În concret, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a sesizat Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală, pe marginea acțiunilor judecătorului de la Judecătoria Chișinău care, în 31 decembrie 2021, a emis o decizie prin care judecătorul Vladislav Clima (până nu de mult preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din Republica Moldova) a fost restabilit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Sesizarea procuraturii a fost făcută la o dată la care hotărârea nu era încă motivată. În plus, după motivare, aceasta putea fi atacată conform procedurilor prevăzute de lege.

  -----
@omniapres.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *