Mai mulți primari din țară nu au primit transferurile cu destinație generală și specială

Fostul prim-ministru atrage atenția că mai multe primării din țară nu au primit de la Ministerul Finanțelor transferurile cu destinație generală, dar nici cei cu destinație specială. Adică, Guvernul nu achită APL-urilor nici pentru competențele delegate, susține Ion Chicu.

Potrivit lui Ion Chicu, astăzi, ”Maia Sandu convoacă ședința Consiliului Suprem de Securitate, chipurile, să lupte cu “corupția mare”. Foarte salutabilă intenție, ori, ortacii ei din partid puși la funcții-cheie în stat, au adus țara la faliment.

Guvernul nu achită APL-urilor nici pentru competențele delegate.

”Mai mulți primari din țară m-au telefonat disperați, că nu au primit de la Ministerul Finanțelor TDG (transferurile cu destinație generală) și nu au bani pentru a plăti salariile. Mai mult, din cauza corupților din PAS, bani nu sunt nici pentru TDS (transferuri cu destinație specială), adică Guvernul nu achită APL-urilor nici pentru competențele delegate.

Mai grav, e că lipsa banilor se întâmplă în săptămâna în care Fiscul a acumulat peste 2 miliarde de lei (în special, datorită impozitului pe venit achitat pentru anul trecut, foarte bun din punct de vedere economic).

Dar ce vom face la sfârșit de aprilie, când veniturile vor fi cu mult mai modeste?

Este clar, că Maia Sandu nu va discuta la CSS jefuirea bugetului de către corupții din PAS. Ea va țipa la procurori și SIS, cerând persecutarea opoziției.

Maia Sandu nu va discuta la CSS “unde-i miliardul”. Ea va cere poliției sale politice să închidă gura la toți, care spun deschis despre delapidările banilor publici, constată Ion Chicu.

Maia Sandu, nu furați banii statului și dați salariul oamenilor la timp”, declară fostul premier.

  -----
@omniapres.md