În ce constă cura de slăbire cu păpădie. O cale naturală de a pierde rapid kilograme

Specialiștii recomandă o dietă echilibrată și sport pentru persoanele care doresc să slăbească armonios, însă de multe ori procesul este greu și îndelungat, drept urmare oamenii caută mici trucuri pentru a accelera demersul.

Există pe piață numeroase pastile de slăbit, shake-uri, ceaiuri, însă uneori ar fi ideal să ne îndreptăm privirea și către natură, care ne oferă variante mult mai sănătoase.

Păpădia este o plantă cu numeroase beneficii și există o dietă în care este personajul principal și care ne poate ajuta să pierdem rapid câteva kilograme. Mai exact, păpădia elimină toxinele din corp și accelerează metabolismul.

Cura de slăbire cu păpădie constă în consumarea ceaiului făcut cu această plantă. Se prepară o infuzie astfel: la un litru de apă se pune un pumn de păpădie uscată, care se lasă la infuzat 15-20 de minute.

Trebuie să consumați două-trei căni de ceai de păpădie zilnic, după fiecare masă, pentru maximum trei săptămâni. Dieta se poate relua după cel puțin o lună de pauză.

Păpădia acționează asupra unei enzime pancreatice și dizolvă grăsimile din alimente.

Pe lângă slăbit, ceaiul de păpădie are și alte efecte benefice. Previne retenția de apă și ceaiul din rădăcină de păpădie este benefic și pentru sănătatea ficatului. În medicina tradițională se consideră că acest tip de ceai sporește producția de bilă și previne acumulare grăsimilor și toxinelor în celulele hepatice.