ULTIMA ORĂ | FOTO | Cerul orașului Odesa este acoperit de fum negru. Războiul e mai aproape de hotarul Republicii Moldova

Imagini surprinse din Odesa arată nori de fum care se ridică și inundă cerul în urma bombardamentelor rusești asupra unei rafinării de la marginea orașului.

Mai multe rachete ruse au lovit portul ucrainean Nikolaev (Mikolaiv) de la Marea Neagră, a declarat duminică un consilier al Ministerului de Interne de la Kiev, Anton Gheraşcenko, transmite Reuters.

Oficialul ucrainean a postat pe social media că autorităţile locale au fost cele care au anunţat atacul.

Forţele ruse au atacat porturi sudice ale Ucrainei, precum Odesa, Nikolaev şi Mariupol, pe măsură ce încearcă să taie accesul Ucrainei la Marea Neagră şi să stabilească un coridor terestru din Rusia şi până în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Moscova în 2014.

Rafinăria din Kremenciug, din regiunea Odesa, a fost complet distrusă după atacul rus, a anunţat Dmitro Lunin, guvernatorul regiunii Poltava, la televiziunea publică, conform Agerpres.

„Incendiul de la rafinărie a fost lichidat, dar instalaţia a fost complet distrusă şi nu mai poate funcţiona”, a anunţat Lunin, care a informat că mai multe persoane au fost rănite în atac şi au suferit arsuri grave, cu toate că vieţile lor nu sunt în pericol, potrivit EFE.

Duminică, Ministerul Apărării rus a anunţat că „rachete navale şi aeriene de mare precizie” au distrus o rafinărie de petrol şi trei depozite de combustibil în regiunea Odesa, potrivit Intefax, citată de Reuters.

Potrivit ziarului ucrainean Ukrainskaia Pravda, rafinăria din Kremenciug era cea mai mare din ţară cu o capacitate de 18,6 milioane de tone de ţiţei.

profimedia-0677550848
profimedia-0677546143
profimedia-0677531855
  -----
@omniapres.md