VIDEO | Ninsori puternice și mașini îngropate în zăpadă pe străzile blocate

Ninge abundent în Moscova, iar stratul de zăpadă este de două ori mai mare, decât în mod normal spun meteorologii, potrivit Ria Novosti. Centrul de meteorologie Fobos a transmis într-un comunicat de presă că această situaţie este încă departe de recordul absolut, de 55 de centimetri de zăpadă, înregistrat la Moscova pe 3 aprilie 1895.

Mașini îngropate în zăpadă, străzi blocate și vânt extrem de puternic cu asta se confruntă locuitorii din Moscova în acest weekend.

Un copac s-a prăbușit la Moscova din cauza acumulării mari de zăpadă, iar o fetiță de 11 ani a fost rănită la spate și a fost transportată de urgență la spital, potrivit unui internaut care a filmat momentul și l-a postat ulterior pe Twitter.

Duminică dimineaţă, pe străzile Moscovei au fost măsuraţi între 25 şi 40 de centimetri de zăpadă, în creştere faţă de cei 21 de centimetri raportaţi în ziua precedentă, a transmis Centrul de hidrometeorologie rus.

„La Moscova, înălțimea zăpezii, dacă ieri a fost de 10 centimetri, acum, duminică dimineața, este de 31 de centimetri. Adică stratul de zăpadă a crescut cu 21 de centimetri. Acesta, desigur, nu este un record pentru 3 aprilie, deoarece avem un record de 55 de centimetri înregistrat în 1895. Dar, în orice caz este de două ori mai mare decât normalul de 15 centimetri”, a declarat Yevgeny Tishkovets, angajat la centrul de meteorologie pentru sursa citată.

Această creştere a stratului de zăpadă cauzată de ninsorile abundente căzute peste noapte la Moscova „este extraordinară, un record”, a explicat șiesponsabilul ştiinţific al Centrului, Roman Vilfand.

Acest fenomen este cauzat de ciclonul „Katarina”, care a provocat în Rusia „căderi de zăpadă ce apar la începutul lunii aprilie doar o dată la 50 de ani.

  -----
@omniapres.md