Ucraina | Masacru în orașul Bucea. Cadavrele civililor cu mâinile legate, zac pe străzi

Mai mulți civili din oraşul Bucea, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei Mykhailo Podolyak, transmite Unimedia cu referire la presa ucraineană..

„Bucea, regiunea Kiev. Cadavre de oameni cu mâinile legate, împușcați de soldații ruși, zac pe străzi. Acești oameni nu erau soldați. Nu aveau arme. Nu reprezentau o amenințare. Câte astfel de cazuri se mai întâmplă chiar acum în teritoriile ocupate”, a scris Podolyak pe pagina sa de Twitter.

Cu o reacția a venit Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova: „Suntem profund îngroziți de imaginile civililor uciși în orașul Bucha, Ucraina. Republica Moldova condamnă cu fermitate masacrul asupra civililor iar cei responsabili trebuie trași la răspundere. Transmitem sincere condoleanțe familiilor victimelor și poporului ucrainean”, se arată în mesaj.

Maia Sandu a anunţat că astăzi va fi zi de doliu naţional în Republica Moldova

  -----
@omniapres.md