Victoria noastră se vede de pe Lună, și de la Bruxelles cu siguranță

Alegeri în Ungaria. FIDESZ a câștigat categoric și are o majoritate de două treimi. Viktor Orban: Victoria noastră se vede de pe Lună, și de la Bruxelles cu siguranță / Extrema dreaptă intră în Parlament prin partidul Patria Noastră

Partidul aflat la guvernare în Ungaria din 2010, Fidesz, este marele câștigător al alegerilor de duminică, câștigând peste două treimi din mandatele de parlamentari. Viktor Orban va conduce un nou guvern cu majoritate constituțională. În schimb, candidatul opoziției la funcția de premier, Peter Marki-Zay a fost înfrânt de reprezentantul Fidesz în colegiul uninomnial în care a candidat. Marea surpriză a alegerilor este intrarea în Parlament a partidului de extremă dreaptă Patria Noastră.

Principalii competitori: Coaliția FIDESZ-KDNP aflată la guvernare din 2010, condusă de premierul în exercițiu Viktor Orbán, și „În unitate pentru Ungaria!” -coaliția compusă din 6 partide de opoziție Jobbik (Mişcarea pentru o Ungarie mai Bună), Momentum (Mişcarea Momentum), LMP (Politica poate fi şi Altfel), Párbeszéd (Dialog pentru Ungaria), MSZP (Partidul Socialist Maghiar) şi DK – Demokratikus Koalíció (Coaliţia Democratică), avându-l ca lider pe Péter Márky-Zay.

Viktor Orban şi-a revendicat, duminică seara, victoria în alegeri, în primul discurs ținut dupuă alegeri. Redăm mai jos principalele declarații:

  • Arătăm bine, poate nu am arătat niciodată atât de bine ca în seara asta.
  • Victoria noastră se vede de pe Lună, și de le Bruxelles, cu siguranţă.
  • Mulțumiri speciale maghiarilor de peste graniță și mai ales celor din Ucraina
  • Am epuizat toate posibilitățile de victorie în această seară. Am câștigat în sistemul cu două runde, am câștigat când opoziţia s-a aliat parţial împotriva noastră şi acum, când toată lumea s-a aliat împotriva noastră.
  • Trebuie să studiem separat cum am putut obţine cea mai mare vicgtorie chiar atunci când toți sunt unit împotriva noastră.
  • Stânga maghiară a fost cea mai proastă investiție a unchiului Gyuri”, a adăugat cu referire la la George Soros.
  • Lumea întreagă a putut vedea că ungurii își iubesc țara.
  • Toată lumea a putut să vadă în această seară aici la Budapesta, că politica creștin democrată, politica conservatoare civică, și politica patriotică a câștigat. Și noi transmitem Europei că asta nu este trecutul, ci este viitorul. Acesta este viitorul nostru comun european.

Această victorie va intra în istorie prin faptul că am avut de luptat cu o supraforţă: partidele de stânga de acasă, stânga internațională de jur împrejur, organizațiile internaționale ale lui Soros, ONG-urile, mass-media și, în cele din urmă, chiar și președintele Ucrainei. Nu am mai avut atât de mulți adversari deodată.