ULTIMA ORĂ | Josep Borrell: “UE nu vrea ca Ucraina să piardă, așa că va continua să o înarmeze”

Uniunea Europeană nu vrea ca Ucraina să piardă, așa că va continua să o înarmeze – Josep Borrell, vicepreședintele Comisiei Europene, care deține, totodată, funcția de comisar pentru vecinătate și extindere, relatează media ucrainene.

“Vrem să izolăm Rusia, să aducem comunitatea internațională împreună și să evităm o lume divizată. Vom continua să sprijinim Ucraina și să îi ajutăm pe ucraineni să se apere”, a afirmat, astăzi, Borrell, în cadrul dezbaterilor sesiunii plenare din PE, potrivit unui tweet de pe contul său oficial.

Liderul european a subliniat că această criză provocată de invazia Rusiei în Ucraina “ne-a reamintit și de deficiențele noastre în domeniul securității și apărării și că avem nevoie de mai multe capacități pentru a ne apăra principiile și valorile”.

“Pentru a face acest lucru, UE și unitatea noastră sunt cele mai mari atuuri pe care le avem”, a transmis vicepreședintele Comisiei Europene.

Reamintim că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, vor merge săptămâna aceasta la Kiev, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ursula von der Leyen și Josep Borrell sunt alte două personalități importantă de rang înalt al Uniunii Europene care ajunge la Kiev după începerea războiului de către Rusia. 

Roberta Mertsola, președinte al Parlamentului European, a fost prima care a vizitat Kievul, după ce Rusia a invadat Ucraina. Metsola s-a aflat în capitala Ucrainei vineri, 1 aprilie, când a avut și discuții cu președintele Zelenski și președintele Parlamentului ucrainean. Tot atunci, ea a adresat un mesaj în Parlamentul de la Kiev

Anterior, în luna martie, la Kiev  au ajuns premierii Poloniei, Republicii Cehe şi Sloveniei.