BREAKING | Ion Chicu denunță o ”delapidare a banilor publici”, iar ”statul este jefuit intenționat”

Până la începutul lunii aprilie, cheltuielile bugetului de stat au crescut cu 3 miliarde lei – până la 14,8 miliarde lei. Drept urmare, deficitul a fost de 1,8 miliarde lei, sus’ine Infotag.

Ministerul finanțelor a menționat că a asigurat în totalitate îndeplinirea tuturor obligațiilor de plată pentru perioada ianuarie-martie, având finanțate toate plățile necesare.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Pe de altă parte, fostul premier Ion Chicu denunță o ”delapidare curată a banilor publici”, iar ”statul este jefuit intenționat”.

Potrivit lui, ”să împrumuți de la bănci la o dobândă de 17%, atunci când agenții economici angajează credite de la aceleași bănci cu 9-10%, este delapidare curată a banilor publici.

Pentru acest miliard împrumutat ieri, ca să poată achita pensiile, guvernul va plăti băncilor 170 mln. lei dobândă. Statul este jefuit intenționat, notează Ion Chicu.

Maia Sandu, nu pot să cred că nu înțelegeți. De ce nu interveniți?

Ex-premierul Ion Chicu solicită președintei țării, Maia Sandu de a opri acțiunile Guvernului de împovărare a țării cu credite scumpe.

Potrivit lui, ”săptămâna asta Guvernul a împrumutat peste un miliard de lei de la băncile locale la dobânzi de 4,5 ori mai mari ca în septembrie 2021 și de 2 ori mai mari, decât împrumută de la bănci agenții economici. Iar de la începutul anului, a plasat VMS-uri la dobânzi criminale în sumă de peste 6 miliarde de lei, spune Ion Chicu.

Potrivit lui, ”nu trece o zi, ca Maia Sandu să nu ne bucure despre noi și noi ajutoare financiare de peste hotare.

  • În iulie 2021, ne-au fost promise 600 mln. EURO de la Uniunea Europeană.
  • În octombrie 2021 – 588 mln. dolari de la FMI.
  • Cu câteva săptămâini în urmă – 100 mln. EURO din partea guvernului României.
  • Marți – 690 mln. EURO, în cadrul vizitei guvernului în Germania.
  • Înalții oficiali care vizitează acum țara ne-au promis cumulativ altele încă 150-200 mln. dolari sau euro.

Cu toate acestea, săptămâna asta guvernul a împrumutat peste un miliard de lei de la băncile locale la dobânzi de 4,5 ori mai mari ca în septembrie 2021 și de 2 ori mai mari, decât împrumută de la bănci agenții economici. Iar de la începutul anului, a plasat VMS-uri la dobânzi criminale în sumă de peste 6 miliarde de lei.

Maia Sandu, nu pot să cred că nu înțelegeți cu ce se ocupă subalternii Dvs. De ce nu interveniți?

Ce veți lăsa la plecare acestui popor, ai cui copii vor întoarce aceste datorii insurmontabile?” se întreabă Ion Chicu.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Titlu Data licitației 05.04.2022 Tipul VMS Termen Licitație VMS: 05.04.2022, Termenul: 91 Rata dobânzii Bonuri de trezorerie 91 15.50% 05.04.2022 Bonuri de Licitație VMS: 05.04.2022, Termenul: 182 182 trezorerie 15.68% 05.04.2022 Licitație VMS: 05.04.2022, Termenul: 364 Bonuri de trezorerie 364 17.01%”
https://omniapres.md/2022/04/07/maia-sandu-nu-pot-sa-cred-ca-nu-intelegeti-de-ce-nu-interveniti/
  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Accident grav – un microbuz cu ucraineni s-a răsturnat

Un microbuz în care se aflau şase ucraineni s-a răsturnat în zona localității Prisaca Dornei, județul Suceava, anunță Nexta.ro. Potrivit ISU Suceava, microbuzul s-a rpsturnat pe raza localității Prisaca Dornei. Intervin pompierii militari cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD, cu...

Maia Sandu a discutat cu șeful delegației Uniunii Europene la Chișinău, Ambasadorul Jānis Mažeiks

Șefa statului a avut o întrevedere cu Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks. Președinta Maia Sandu a salutat concluziile Consiliului European de săptămâna trecută care recunosc progresul Republicii Moldova în realizarea reformelor necesare pentru a avansa în parcursul european. Președinta, de asemenea, a apreciat deciziile...

Adrian Albu: Dacă într-adevăr a demisionat, înseamnă că nu a vrut să se compromită

Astfel a comentat deputatul Adrian Albu, zvonurile precum că Maria Giuliana Civinini ar fi demisionat de la Comisia Vetting. „Azi în Parlament am asistat cum cei din PAS încercau să spele acest membru al Comisiei de Preveting și să spună că e o falsitate. Dar...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica