Comisia Europeană promite un miliard de euro pentru Ucraina. Marea Britanie va trimite vehicule blindate şi sisteme de rachete anti-navă

Comisia Europeană a promis un miliard de euro pentru a sprijini Ucraina şi ţările care primesc refugiaţi care fug de război, a anunţat preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, potrivit The Guardian.

”Şase sute de milioane vor ajunge în Ucraina, la autorităţile ucrainene şi parţial către Naţiunile Unite”, a spus Von der Leyen la evenimentul ‘Stand up for Ukraine’, de la Varşovia.

”Şi 400 de milioane vor merge la statele din prima linie, care fac o treabă extraordinară şi ajută refugiaţii care vin”, a adăugat ea.

Marea Britanie va trimite vehicule blindate şi sisteme de rachete anti-navă în Ucraina / Johnson vorbeşte despre respingerea armatei ruse din Ucraina ca fiind ”cea mai mare faptă de arme din secolul XXI”

Marea Britanie va trimite 120 de vehicule blindate şi noi sisteme de rachete anti-navă pentru a sprijini Ucraina, a anunţat, sâmbătă, Downing Street în urma discuţiilor dintre premierul Boris Johnson şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenskil a Kiev, transmite BBC.

”Ucraina a sfidat sorţii şi a respins forţele ruseşti de la porţile Kievului, realizând cea mai mare faptă de arme din secolul XXI”, a declarat Boris Johnson, sâmbătă, după întâlnirea cu Volodimir Zelenski de la Kiev, potrivit unui comunicat transmis de Downing Street.

“Datorită conducerii hotărâte a preşedintelui Zelenski şi a eroismului şi curajului invincibil al poporului ucrainean, scopurile monstruoase ale lui (Vladimir) Putin sunt zădărnicite”, a adăugat premierul britanic.

  -----
@omniapres.md