Ion Chicu: Știm care este adevăratul scop al acestei legi

Ion Chicu declară că ”nu am purtat niciodată panglica în piept și nu am de gând s-o port”. Dar ”guvernarea PAS a interzis panglica nu pentru că are alte viziuni. Și nu a făcut-o pentru a place mai mult celor străini. A făcut-o, pentru a deplasa din nou opinia publică de la genocidul social pe care-l comit împotriva propriului popor.

Potrivit ex-premierului Republicii Moldova, ”Nu am purtat niciodată panglica în piept și nu am de gând s-o port. Am sărbătorit pe 9 mai în egală măsură Ziua Victoriei și Ziua Europei, pentru că fascismul în Europa a fost biruit în 1939-1945 cu efortul comun al aliaților, cu prețul a milioane de vieți ale rușilor, polonezilor, ucrainenilor, moldovenilor, americanilor și a încă zeci de națiuni implicate în războiul II mondial.

Respect în egală măsură simbolurile onorate de toate aceste națiuni, victorioase în acel război sângeros.

Guvernarea PAS a interzis panglica nu pentru că are alte viziuni. Și nu a făcut-o pentru a place mai mult celor străini. A făcut-o, pentru a deplasa din nou opinia publică de la genocidul social pe care-l comit împotriva propriului popor.

Pe Maia Sandu și acoliții ei nu panglica rusească îi preocupă. Adevăratul scop al acestei legi este introducerea CENZURII totale.

Ca nimeni să nu poată demasca și vorbi despre jaful banilor publici, despre Contractul criminal încheiat cu Gazprom, despre cumpărarea “gazului alternativ” în octombrie la preț enorm, tot prin schemă criminală, despre schemele legate de Uzina Metalurgică din Râbnița, etc. Iată adevăratul scop al acestei legi.

Nu veți găsi un singur articol în “presa independentă” despre neachitarea celor 171 lei, promiși de PAS pensionarilor către 1 aprilie. Cum nu ați prea găsit nici atunci, când “pensia minimă de 2 mii de lei la toți” a fost doar o fumigenă electorală. O explicație post-factum a ministrului, de ce nu toți vor primi acei 171 lei, e maximum ce veți găsi în presa “corectă”.

Întrebați “taxistul” lui Kulminski…

Nu veți găsi un singur articol acolo despre falimentarea intenționată de către PAS a întreprinderii de stat “Metalferos”, cu active de sute de milioane de lei, cu cifră de afaceri de miliarde, cu profituri și dividende plătite la stat. Să nu credeți, însă, că fierul uzat nu mai merge la Râbnița. Merge foarte bine, numai că fără nicio contribuție la stat. Întrebați “taxistul” lui Kulminski…

Nu veți găsi un singur articol acolo despre miliardele de lei furate acum premeditat din buget, prin intermediul împrumuturilor interne la rate enorme. Fiecare miliard împrumutat de PAS ne costă 170 mln. lei, dobânzi plătite din buget băncilor. Chiar și în pandemie, statul împrumuta la rate de 4 ori mai mici.

Cenzura PAS nu va atinge “presa galbenă”. Va desființa orice altă opinie. Acesta este scopul adevărat al interzicerii panglicii rusești – de a o înlocui cu una funerară pentru presa cu adevărat liberă.
Jos cenzura PAS!”, mai declară Ion Chicu.