Facem economie | Acest aparat din casă consumă cât 300 de becuri

Creșterea semnificativă a prețului la energia electrică îi determină pe români să fie mult mai cumpătați în privința folosirii aparatelor electrocasnice, principalele consumatoare de energie.

Iată care este aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri și consumă într-u minut cât alte aparate în 8 ore.

Prețul la energia electrică a crescut destul de mult în ultima perioadă, iar tot mai mulți români au devenit mai atenți atunci când vine vorba de consumul aparatelor electrocasnice din gospodărie.

Fie că sunt folosite, fie că rămân în priză după folosirea lor, majoritatea aparatelor electrocasnice continuă să consume energie deși nu sunt folosite.

Potrivit unui studiu efectuat de specialişti aparatul de aer condiționat consumă 25%, boilerul 15%, frigiderul 14%, mașina de spălat 10% . De aceea este bine ca atunci când nu sunt folosite, cele care nu sunt indispensabile să fie scoase din priză.

Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri. Consumă într-un minut cât alte aparate în 8 ore

Cât despre aparatele folosite cel mai mult de femei, placa de întins părul, ondulatorul sunt în topul clasamentului cu cel mai mare consum de energie elctrică.

Ca să va faceți o idee, o placă de par consumă energie cât 15 becuri clasice și 300 de becuri cu led. Așadar, un minut, cât ținem placa în priză este echivalentul a 8 ore de funcționare a unui bec cu led.

Specialiștii ne sfătuiesc să fim atenți și la aparatele de aer condiționat pentru că și ele pot consumă mult.

Când pornim aparatul de aer condiționat, în loc să alegem 16, 17 grade, așa cum suntem tentați să o facem, specialiștii ne recomandă să îl setăm la 23, 24 de grade. În camera se va răci în continuare, însă consumul de energie va scădea chiar și cu 10%.

  -----
@omniapres.md