Zelenski a refuzat să-l primească la Kiev pe președintele Germaniei, apoi l-a invitat Olaf Scholz în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a refuzat să-l primească la Kiev pe președintele Germaniei, din cauza legăturilor strânse ale acestuia cu Rusia. Fost ministru de Externe, Frank Steinmeier era apropiat de Serghei Lavrov și este considerat arhitectul politicii favorabile a Berlinului în relația cu Moscova. Infomațiile sunt confirmate de The Telegraph și BILD.

Vizita era planificată de partea germană, președintele Frank-Walter Steinmeier (66 de ani) vrând să meargă la Kiev „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană cu Ucraina”, după cum a declarat chiar acesta marți după-amiază.

„Eram pregătit să fac asta. Dar se pare, trebuie să iau notă, că acest lucru nu a fost dorit la Kiev”, a spus acesta.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Steinmeier a declarat marți, la Varșovia, că omologul său polonez Andrzej Duda (49 de ani) a sugerat în ultimele zile ca el și președinții țărilor baltice (din Estonia, Lituania și Letonia) să călătorească împreună în Ucraina. O posibilă dată pentru această vizită ar fi fost miercuri.

Dar Zelenski (44 de ani) a refuzat. El nu dorește să se întâlnească cu Steinmeier la Kiev în acest moment, dar ceilalți politicieni din UE ar putea veni.

Kievul îl invită pe cancelarul german Olaf Scholz în Ucraina, după ce a respins vizita președintelui

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, a spus că liderii Ucrainei ar fi fericiți să aibă o întrevedere cu cancelarul german Olaf Scholz, în special în legătură cu o posibilă asistență în ceea ce privește artileria grea, relatează The Kyiv Independent.

Potrivit Spiegel , ambasadorul ucrainean în Germania, Andriy Melnyk, a spus acest lucru la televizor.

„Am mai spus că președintele și guvernul meu ar fi bucuroși să-l primească pe cancelarul Olaf Scholz la Kiev… Președintele speră așa”, a spus ambasadorul.

Asta, după ce președintele german Frank-Walter Steinmeier, care a fost criticat pentru relațiile sale cu Rusia în ultimii ani, a declarat marți că a planificat să viziteze Ucraina împreună cu alți șefi de stat, dar a fost refuzat de Kiev.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

„Nu văd un motiv să-mi dau demisia” declară Herman von Hebel, președintele Comisiei Pre-Vetting

Președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, respinge acuzațiile dintr-o investigație jurnalistică precum că ar fi adus prejudicii de milioane de euro în timp ce activa la Curtea Penală Internațională. „Nu văd acest articol ca pe un atac la persoana mea, dar ca pe un atac...

Horoscop 29 martie – Scorpion – Vă bucurați de o revedere pe care o așteptați de ceva timp

Horoscop 29 martie - o să ne bucurăm de ce am agonisit, o să ne facem drum spre prieteni, rudele la care ținem și o să avem un weekend consistent. Berbec O să adunați niște bani cu care intenționați să călătoriți, să vă distrați, ca să...

Vasile Bolea despre forumul economic CSI: “Este important să restabilim piețele tradiționale pentru antreprenorii din Republica Moldova”

Delegația partidului ”Renaștere”, formată din deputați și consilieri raionali, participă la Forumul Economic Internațional al statelor membre ale CSI de la Moscova. Vasile Bolea, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și unul dintre liderii Partidului „Renaștere”, declară că ”este foarte important ca Moldova să aibă posibilitatea...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica