Ion Chicu: Aceste ieșiri nedemne ale oficialilor ucraineni nu trebuie să rămână fără reacție din partea guvernului PAS

Critici dure din partea Ucrainei, la adresa Chișinăului. Vicepremierul din țara vecină, Irina Vereshchuk, susține că ajutorul pe care Republica Moldova îl acordă Ucrainei este unul insuficient. „Chiar și din partea Columbiei vedem mai multă susținere, decât din partea Moldovei!”, a declarat oficialul de la Kiev, în cadrul unui interviu pentru Jurnal TV.

Fostul premier Ion Chicu a venit cu o reacție la comentariului oficialilor ucraineni.

Potrivit lui, ”Dacă am avea un Minister de Externe care apără interesele țării, ar veni cu o reacție imediată. Și le-ar aminti oficialilor ucraineni, că rușii acum i-au invadat nu prin teritoriul Moldovei, așa cum ne invadau Transnistria cazacii (nestingherit) prin Ucraina în 1992. Și nici moldoveni nu luptă acum de partea rușilor, cum luptau ucraineni împotriva noastră pe Nistru.

Înțelegem tragedia statului ucrainean, dar retorica oficialilor săi nu corespunde deloc efortului moldovenilor de a ajuta ucrainenii suferinzi. Și aceste ieșiri nedemne ale oficialilor ucraineni nu trebuie să rămână fără reacție din partea guvernului PAS”, susține Ion Chicu.

Precizăm că nu este prima dată, când oficialii de la Kiev au criticat Chișinăul. Anterior, ministrul de Externe al Ucrainei Dmytro Kuleba s-a arătat nemulțumit că țara noastră a depus cererea de aderare la UE imediat după Ucraina.