Chicu: Iată cine face jocurile președintei

Maria Zaharova doar face jocul PAS-ului

După ce vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat că Moldova ajută prea puțin Ucraina, iar autoritățile moldovene încearcă să fie loiale concomitent atât Kievului, cât și Moscovei în contextul războiului din Ucraina, a venit și un comentariu de la ministerul rus de externe. Maria Zaharova, considerat inacceptabile declarațiile președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, despre panglica Sf. Gheorghe și consideră că ”este o trădare și vom răspunde dureros”.

În condițiile actuale seamănă cu amenințare deschisă

Fostul premier, Ion Chicu a comentat situația creată și susține că “răspuns dureros” în condițiile actuale seamănă cu amenințare deschisă, care doar toarnă apă la moara celor, care urzesc planuri de a ne băga și pe noi în acest război”.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Poptrivit lui Chicu, ”ucraineanca, ne numește profitori pe seamă tragediei lor, iar “diplomata” asta – ne amenință cu răspuns dureros.

Faptul că gruparea PAS încearcă cu orice preț și prin orice metode să distragă atenția moldovenilor de la catastrofa social-economică în care au adus țara, este evident. Azi, vor prelungi starea de urgență încă pe 60 de zile, ca să ne poată ține pe toți “în ocol”. Nicio țară n-a introdus asemenea regim – doar noi.

Totuși, rușii, ucrainenii și alți parteneri, ar trebui să respecte măcar elementarele rigori diplomatice în raport cu țara noastră. “Răspuns dureros” în condițiile actuale seamănă cu amenințare deschisă, care doar toarnă apă la moara celor, care urzesc planuri de a ne băga și pe noi în acest război.

Astfel, Zaharova doar face jocul PAS-ului. De ce n-ar face-o, dacă tot suntem principalii finanțatori ai lor, luând în calcul prețul plătit de noi pe gaz – cel mai mare plătit Gazpromului de cineva, inclusiv țările-membre NATO, consideră ex-premierul Ion Chicu.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Alexandru Tănase: Cine va plăti factura politică pentru zâmbetul batjocoritor al dlui Herman von Hebel?

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă...

Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția

Dinu Plîngău declară că Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea. Potrivit lui Dinu Plîngău, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității...

Veaceslav Ioniță: Marea ”afacere” a gazului din 2023 în stil neo-moldovenesc

Gazul în Republica Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de ”succes”, dar ce s-a întâmplat în 2023 va intra cu certitudine în manualele de economie, susține economistul Veaceslav Ioniță. Moldova mereu a înregistrat diverse ”minuni” în sectorul gazelor...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica