Un brazilian de 100 de ani a intrat în Cartea Recordurilor după ce a lucrat 84 de ani în aceeași companie

Un bărbat în vârstă de 100 de ani din oraşul brazilian Brusque a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai lungă activitate desfăşurată în cadrul aceleaşi companii: 84 de ani, relatează Reuters.

În ciuda realizării sale extraordinare, sfaturile lui Walter Orthmann pentru cei care doresc o viaţă profesională îndelungată şi împlinită sunt surprinzător de obișnuite: fă ceea ce îţi place şi stai departe de mâncarea nesănătoasă.

„Trebuie să-ţi placă să munceşti. Am început să lucrez cu această dorinţă şi spirit de luptă. Nu poţi să faci orice meserie doar ca să spui că lucrezi. Nu funcţionează. Nu vei putea suporta asta”, a declarat el într-un interviu.

Pentru a se menţine în formă, el face zilnic exerciţii de stretching şi îşi urmează cu stricteţe dieta.

„Chiar evit sarea şi zahărul. Evit lucrurile care sunt dăunătoare pentru intestine. Evit Cola şi alte sucuri. Consum doar alimente care sunt bune pentru organism. Asta îţi ajută cu adevărat corpul să fie tot timpul puternic”, a mai spus Orthmann.

Potrivit presei locale, Orthmann a început să lucreze într-o fabrică, în prezent cunoscută sub numele de RenauxView, care confecționează țesături.

La scurt timp după aceea a ocupat un loc în administraţia companiei şi a devenit, în cele din urmă, director de vânzări.