ALERT: Peste Nisitru a fost stabilită ”alertă roșie” de amenințare teroristă pentru 15 zile

Aceasta este decizia Consiliului de Securitate al Transnistriei.

A fost instituită alertă ”roșie” de amenințare teroristă stabilit în Transnistria. Aceasta prevede măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea individului, a societății și a întregii regiuni.

Președintele Vadim Krasnoselsky a ținut o ședință a Consiliului de Securitate din Pridnestrovie. Principala problemă este atacurile teroriste asupra infrastructurii și instituțiilor de stat ale republicii. Au fost înregistrate trei fapte: clădirea Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară de lângă satul Parkany și turnurile centrului de radio și televiziune din apropierea satului Mayak au fost avariate informația apărută pe Telegram.

Nivelul de pericol a fost recunoscut de membrii Consiliului de Securitate ca fiind critic. S-a luat decizia introducerii unui nivel „roșu” de amenințare teroristă în țară, care prevede adoptarea unor măsuri suplimentare pentru asigurarea securității individului, societății și statului.

Se pregătește un Decret corespunzător al președintelui PMR.

Au fost înregistrate trei fapte de atacuri teroriste. Clădirea Ministerului Securității Statului din Tiraspol, unitatea militară din Parkany și turnurile centrului de radio și televiziune din apropierea satului Mayak au fost avariate.

Amintim că Politologul Serghei Markov, fost consilier al lui Putin, a declarat pentru un cotidian rus că România ar plănui, alături de NATO și armata ucraineană, să ocupe Transnistria, scopul final fiind ocuparea Republicii Moldova.