TASS: Împușcătura din zona depozitelor militare din apropierea satului Kolbasna

Presa din regiunea transnistreană, dar și cea rusă anunță despre împușcături înregistrate în perimetrul depozitului cu muniții de la Cobasna.

Deocamdată victime nu sunt înregistrate, iar alte detalii nu se cunosc. Informațiile publicate de presa din regiunea transnistreană nu au fost confirmate sau infirmate, deocamdată, la nivel oficial.

Oleg Belyakov, copreședintele Comisiei mixte de control, responsabil pentru conducerea operațiunii de menținere a păcii din Transnistria, a negat informațiile despre împușcături în zona depozitelor militare din apropierea satului Cobasna, anunță TASS.

“Informațiile despre împușcăturile din apropierea depozitelor din Cobasna au fost verificate. Nu sunt confirmate”, a declarat Belyakov unui corespondent TASS.

Anterior, agenția guvernamentală de știri Novosti Pridnestrovia a relatat pe canalul său Telegram despre împușcătură, precum și despre absența victimelor.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne al republicii nerecunoscute a raportat că împușcături cu arme de calibru mic în zona depozitelor militare din Transnistria au fost efectuate de pe teritoriul Ucrainei.

În Cobasna se află unul dintre cele mai mari depozit cu muniții, ce aparțin Armatei a 14-a a Uniunii Sovietice.

Depozitul de muniții se află în apropierea satului Cobasna de mai multe decenii și este unul dintre cele mai mari din Europa. Munițiile depozitate acolo și-au depășit demult termenul de păstrare.

Ele sunt păzite de peste 1.000 de soldați ruși, aflați ilegali pe teritoriul Republicii Moldova de circa 30 de ani, în pofida apelurilor autorităților de la Chișinău de retragere a acestora.