Secretul pierderii în greutate descoperit | Ce contează mai mult: când iei masa sau ce mănânci?

O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Guangzhou, care a publicat un studiu amplu în publicația americană The New England Journal of Medicine, a descoperit care este secretul pierderii în greutate pentru pacienții cu obezitate.

Experții au anunțat că, ceea ce mănânci contează mai mult decât orele la care servești mesele.

În noua cercetare, specialiștii au ajuns la concluzia că reducerea caloriilor este mai importantă decât limitarea orei la care mănânci, atunci când vine vorba de pierderea în greutate, potrivit Health Line.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Studiul realizat în China și publicat în Statele Unite, în revista de medicină (NEJM) din Massachusetts, a fost efectuat pe 139 de participanți cu obezitate, care au primit o dietă cu restricții calorice.

Bărbaților li s-au impus să consume între 1.500 și 1.800 de calorii, iar femeilor între 1.200 și 1.500 de calorii. Grupul care a folosit doar restricții de calorii a pierdut în medie 6,3 kilograme, în timp ce grupul care a avut și restricții de timp, a pierdut în medie 8 kilograme, în perioada de 12 luni.

Experții au anunțat că rezultatele finale ale studiului demonstrează că este bine să te concentrezi pe ceea ce mănânci, nu și când servești masa.

Concluziile arată că ”alimentația limitată în timp nu a fost semnificativă pentru reducerea generală a greutății corporale, precum și pentru alte rezultate secundare, precum circumferința taliei, indicele de masă corporală și grăsimea”, a spus Lon Ben-Asher nutriționist la Pritikin Longevity Center.

Practic cercetătorii au aflat secretul pierderii în greutate pentru persoanele cu obezitate. ”Corpul trebuie să ajungă la un echilibru negativ prin reducerea aportului de calorii și/sau a cantității de energie cheltuită în activitățile de zi cu zi și exercițiile fizice”, a explicat Ben-Asher.

Experții au spus că obezii trebuie să se concentreze pe consumul a mai multor alimente care creează sațietate mai mare, cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale, carbohidrații nerafinați, fasolea și alte leguminoase, care conțin un nivel ridicat de fibre alimentare.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

NEWS ALERT VIDEO: Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul “grupului criminal organizat”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu acuză Procuratura Anticorupție că ar face jocul "grupului criminal organizat" prin pornirea unui proces penal pe modul în care este organizată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport. Potrivit lui Spînu, acest proces penal ar fi pus presiune...

Ilan Șor: Alegerile locale din 2023 s-au desfășurat cu numeroase încălcări, iar rezultatele lor nu pot fi legitime

Omul de afaceri și politicianul Ilan Șor, constată declară că echipa sa a depus o cerere la CEC, cerând recunoașterea nevalabilității alegerilor și crede că trebuie organizat un nou scrutin. ”Partidul nostru obține constant dreptate. Recunoașterea de către Curtea Constituțională a ilegalității restrângerii drepturilor a...

Ion Ceban: La solicitarea administrației locale și a locuitorilor, va fi lansată o nouă rută de transport public spre Cricova

Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu responsabilii din cadrul Primăriei, a mers astăzi în vizită de lucru în orașul Cricova, suburbie a Capitalei. În cadrul vizitei, edilul a discutat cu reprezentanții administrației locale despre proiectele realizate în comun, necesitățile și obiectivele investiționale,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica