VIDEO | Putin: „Dacă cineva intervine în situația din Ucraina, răspunsul va fi fulgerător

​​Vladimir Putin amenință direct Occidentul. O intervenție din exterior în situația din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei, a spus liderul de la Kremlin.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că cei care vor încerca să se implice în „situația din Ucraina” și vor crea un pericol de natură strategică vor primi „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei. Avertizarea a fost făcută în cadrul unui discurs la Consiliul legislatorilor Federației Ruse, la Sankt Petersburg.

„Dacă cineva își permite să se implice în cele evenimentele care au loc, vor crea pentru Rusia un pericol inadmisibil cu caracter strategic, trebuie să știe că răspunsurile noastre la atacuri vor fi fulgerătoare, rapide – avem toate instrumentele necesare. Instrumente cu care nu se poate lăuda nimeni… Noi nu ne vom lăuda, noi le vom utiliza”.

a spus Putin

Președintele rus s-a referit la „forțe care din punct de vedere istoric desfășoară un curs de reținere a Rusiei”.

„De ce fac asta? Pentru că o țară independentă, mare, nu este necesară. Ei presupun că prezintă un pericol substanțial pentru ei prin simpla sa existență. Deși nu este nici pe departe așa – ei sunt cei care prezintă pericol pentru toată lumea”, a adăugat liderul rus.

„Neprietenii țării noastre au forțat prepararea unei noi arme geopolitice – de fapt, nu este chiar nouă, însă i-au dat un nou impus, au mizat pe rusofobie și neonaziști. Din an în an, cu tupeu, fără scrupule au transformat țara vecină, Ucraina, în una anti-Rusia”, a mai spus liderul de la Kremlin.