Alertă cu bombă la bordul unui avion din Aeroportul din țara vecină

O alertă cu bombă a fost anunțată vineri dimineață la bordul unui avion care trebuia să decoleze la ora 6 din Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, cu destinația Munchen.

Echipele speciale sunt la fața locului și verifică avionul și bagajele pasagerilor, care așteaptă la acest moment de peste 1,5 ore în autobuz, anunță Știrile Pro TV.

„În urma unui apel anonim la 112 care ameninţa că la bordul unei aeronave care trebuia să decoleze la ora 06.00 se afla o bombă, s-a constituit o celulă de criză la nivelul Aeroportului Internaţional Henry Coandă Bucureşti. În cadrul acestei celule s-a stabilit evacuarea pasagerilor din aeronava şi în acest moment pirotehniştii Brigăzii Antiteroriste din cadrul SRI efectuează cercetări”, au transmis reprezentanții aeroportului.

S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informatii și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.

„În această dimineață, în jurul orei 06.00, Secția Regională de Poliție Transporturi București – Serviciul Poliție Transporturi Aeriene a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, un avion care urma să decoleze de pe aeroportul Henri Coandă București va exploda.

S-a instituit o celulă de criză formată din specialiști din cadrul Serviciului Român de Informatii și polițiștii de la Transporturi Aeriene și Frontieră.

În prezent, toți pasagerii din aeronavă sunt debarcați și verificați, precum și bagajele acestora, de către o echipă pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informații”, a transmis Poliția Transporturi București.