IMPORTANT: Putin a anunțat când se va termina războiul: Ce condiții trebuie să accepte Ucraina

Când Vladimir Putin s-a întâlnit săptămâna aceasta cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, el a spus ce ar fi nevoie pentru ca Rusia să înceteze așa-numita ”operațiune militară specială” din Ucraina.

”Să rezolve problemele din Crimeea și Donbas”

Putin și-a exprimat anterior dorința de a pune capăt războiului din Ucraina, dar acum a sugerat că nu va semna un acord de pace cu Kiev-ul decât dacă guvernul de aici este mai întâi de acord ”să rezolve problemele din Crimeea și Donbas”, potrivit unei analize realizate de Jack Buckby, jurnalist britanic stabilit la New York, în 19fortyfive.

Acest lucru înseamnă că Ucraina ar trebui să accepte una dintre cererile cheie ale Rusiei, de la începutul conflictului, de a recunoaște independența Donețk-ului și Lugansk-ului și că Crimeea este un teritoriu rusesc.

În cadrul aceleași întâlniri cu Guterres, Putin a făcut referire la Kosovo, statul din sud-estul Europei parțial recunoscut, care și-a declarat independența în 2008.

Curtea Internațională de Justiție a hotărât în 2010 că Declarația de independență a țării nu a încălcat dreptul internațional.