DIPLOMAȚIE | Ambasadorul Ucrainei la Berlin îl compară pe Scholz cu un ”lebărvurst ursuz”

Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrii Melnik, îl compară pe Scholz cu un ”lebărvurst ursuz”, al cărui comportament ”nu e demn de un om de stat”, deoarece nu a vizitat Kievul ca dovadă a sprijinului său pentru Ucraina

Ambasadorul Ucrainei la Berlin l-a criticat aspru pe cancelarul german Olaf Scholz, deoarece nu a vizitat încă Kievul cu scopul de a-şi manifesta sprijinul pentru Ucraina, spre deosebire de alţi lideri europeni, comparându-l cu un ”lebărvurst ursuz”, al cărui comportament ”nu pare a fi demn de un om de stat”, potrivit agenţiei de presă DPA, citată de BBC.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Cancelarul Olaf Scholz a indicat, luni seară, că nu va vizita capitala Ucrainei până când preşedintele german Frank-Walter Steinmeiner nu va întreprinde şi el o călătorie la Kiev.

Ucraina a respins oferta unei vizite a preşedintelui Steinmeier în luna aprilie, fiind perceput la vremea respectivă ca un refuz.

”A te comporta ca un lebărvurst ursuz nu pare a fi demn de un om de stat. Este vorba despre cel mai brutal război de exterminare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu ne putem comporta ca la grădiniţă”, a declarat ambasadorul ucrainean Andrii Melnik pentru agenţia de presă germană DPA.

Melnk a criticat în mod repetat Partidul Social Democrat (SPD) din care face parte cancelarul Scholz din cauza legăturilor strânse cu Rusia care datează de mulţi ani de zile.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Horoscop 23 aprilie – Capricorn – o să faceți o investiție

Horoscop 23 aprilie - Lună Plină, cu destul neprevazut!. Ies la iveală tot ce-am vrut să ascundem, să uităm poate, să ne dezicem de niște lucruri și o să trbuiască să privim un adevar în față. Taur Sunt lucruri pe care le-ați tot amânat și va...

BREAKING NEWS: Tudor Ulianovschi, fostul ministru de Externe, va candida la alegerile prezidențiale

Tudor Ulianovschi, fostul ministru de Externe, va candida la alegerile prezidențiale din toamnă. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă la emisiunea Puterea a Patra, de la N4. El a spus că va candida independent.

VIDEO Renato Usatîi: Moldova poate deveni platformă pentru pace

Republica Moldova trebuie să devină o platformă de negocieri pentru pace. Declarațiile au fost făcute de către liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea e în Adevăr!”. Politicianul a declarat că aceasta va fi una dintre principalele acțiuni pe care le va realiza,...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica