Spînu: Am economist 100 mil. de dolari. Chicu: Să emiți o asemenea inepție, trebuie să fii fruntaș PAS

Andrei Spînu, a declarat că țara noastră a economisit 100 milioane de dolari pentru gazul achitat în perioada rece, datorită contractului negociat cu Gazprom.

Afirmație pe care fostul premier, Ion Chicu, o califică drept „inepție” și declară că iarna aceasta comparativ cu cea precedentă, Moldova a achitat pentru gazul rusesc o sumă de cinci ori mai mare.

„Trebuie să ne aduce aminte contextul în care noi am negociat acel contract și acele înțelegeri în ultimele zile – care au permis ca pe timp de iarnă să avem un preț de două ori mai mic decât cel de pe piață și să face economii de 100 de milioane de dolari”, a răspuns Spînu, întrebat dacă „nu ne-am prins singuri în capcană când ne-am asumat angajamentul ca până pe 1 mai să fie realizat auditul la Moldovagaz, înțelegând că aceasta va fi greu”, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8.

Spînu | Moldovenii oricum achită un preț mai mic la energia electrică față de alte state

„Iarna aceasta Moldova a plătit Gazpromului de cinci ori mai mulți bani, decât iarna trecută… După toate acestea să emiți o asemenea inepție, trebuie să fii fruntaș PAS. Altcineva, n-ar îndrăznit”, a comentat Chicu referitor la afirmația lui Spînu, transmite Unimedia.

Amintim că astăzi, Ion Chicu, președintele PDCM, este invitatul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4 cu Gheorghe Gonța cu începere de la 20:00.

Să trăiți frumos și bine! Și să vă văd mândri, cum ar spune Gheorghe Gonța …

  -----
@omniapres.md