WOW: Zaharova sugerează că șefa diplomației germane este ”proastă”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, susține că actuala creștere a prețurilor poate fi pusă pe seama sancțiunilor impuse de Occident.

“Dacă nu înțelegi asta, fie e un semn de prostie, fie este o dezinformare deliberată a publicului”, i-a transmis ea lui Baerbock, notează Omniapres, citând Hotnews.

Rusia a negat acuzațiile șefei diplomației germane privind ”războiul cerealelor” afirmând că nu este răspunzătoare pentru creșterea prețurilor la alimente și nu are nicio legătură cu riscul ca lumea să se confrunte cu foametea, mai ales statele mai puțin dezvoltate care sunt dependente de exporturile de cereale din Ucraina.

Occidentul duce un ”război hibrid total” împotriva Rusiei

Un alt motiv pentru criza globală de alimente este, mai susține Zaharova, prăbușirea statului ucrainean, cauzată tot de Occident. Predecesorii lui Baerbock sunt cei care s-au amestecat în treburile interne ale Ucrainei, și chiar au trasat politica internă și externă a Kievului, a mai susținut Zaharova.

Rusia a decis în mod deliberat să extindă războiul militar împotriva Ucrainei într-un „război al cerealelor”, a declarat ministrul german de Externe Annalena Baerbock, în conferința de presă susținută la finalul reuniunii de sâmbătă din Germania a miniștrilor de externe din G7, grupul celor mai industrializate economii ale lumii, potrivit CNN.

”Acțiunile Rusiei determină eșecul livrărilor, prețurile cresc nemăsurat, nu numai în țara noastră, ci în întreaga lume, existând amenințarea foametei. Nu trebuie să fim naivi – nu e vorba despre daune colaterale. Este un instrument ales în mod deliberat într-un război hibrid care este purtat chiar acum”.

, a spus Baerbock

Ea a mai acuzat că Rusia pregătește terenul propice pentru noi crize, pentru a slăbi coeziunea internațională împotriva războiului Rusiei, care generează foamete, instabilitate, insecuritate energetică, erodarea valorilor democratice, dar și a drepturilor omului, prin dezinformare.