Marile iubiri ale lui Vladimir Putin

De la dragostea născută într-o sală de teatru, la amanta devenită milionară și buncărul din Siberia

Cine sunt marile iubiri ale lui Vladimir Putin?

Liudmila Shkrebneva este singura sa soție. Restul sunt doar zvonuri oprite de cenzura de la Kremlin.

Cine sunt marile iubiri ale lui Vladimir Putin? De-a lungul timpului l-am văzut pe Vladimir Putin luptându-se pe animalele sau mergând la bustul gol prin sălbatica Siberie. Luptele lui cu urșii sau săriturile în apa înghețată au făcut de multe ori înconjurul internetului. Însă, oricât de mult i-am fi văzut în toți acești ani fizicul parcă desprins din filmele cu super eroi, Vladimir Putin ne-a ținut complet ascunsă o parte foarte importantă din viața sa: marile sale iubiri.

FOTO: Fiica fostului premier a topit mediul online

În toți acești ani nu puțini au fost jurnaliștii care au încercat să-i descopere marile iubiri. Dar toate încercările lor s-au terminat fie cu amenințări cu moartea, fie cu cariere complet distruse. De altfel, The Spectator spunea la un moment dat că și presa de opoziție din Rusia, atât cât este ea, vorbește despre corupția din jurul lui Putin, dar niciodată despre relațiile sale amoroase. Asta în contextul în care acesta nu are nicio problemă să-și atace adversarii folosindu-se de informații despre viața lor personală. Așa cum scria The Economist acesta este astăzi „new era of repression / nouă tip de represiune” venită de la Kremlin.

În acest context al cenzurii și al represiunilor, până astăzi nu se știe exact câte relații a avut șeful cel mai puternic om din Rusia și nici câți copii are. Toate acestea sunt subiecte taboo pentru presa din Rusia, astăzi evident mai mult ca niciodată. Dar care sunt marile iubiri ale lui Vladimir Putin despre care presa a reușit să afle?

Marile iubiri ale lui Vladimir Putin: singura soție. De la dragostea născută într-o sală de teatru, la viața într-un bunker din Siberia

marile iubiri ale lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a cunoscut-o la începutul anilor 1980 pe Lyudmila Shkrebneva datorită unui prieten comun care îi invită la teatru. Pe atunci ea lucra la stewardesă pentru Aeroflot, o meserie foarte apreciată în perioada sovietică. Ulterior, Lyudmila termină Facultatea de Filologie de la Universitatea din Leningrad, specializându-se în limba spaniolă.

Cuplul are două fete – Mariya, născută la Leningradul Uniunii Sovietice în 1985 și Yekaterina, născută în 1986 la Dresden în Germania de Est. Însă niciuna dintre cele două nu au fost recunoscute public de Vladimir Putin. Prima este geneticiană, a doua este matematiciană. Dar Putin nu le-a spus niciodată public numele, a vorbit întotdeauna despre faptul că are două fete. De altfel, în 2019, jurnalista BBC Russia Farida Rustamova l-a pus pe acesta să admită că cele două sunt fetele sale, spunând că marile companii de stat le ajută în afacerile pe care le au. Putin, evident, a refuzat să vorbească despre acest subiect.

Înainte ca Vladimir Putin să devină Primul Ministru al Rusiei, Lyudmila a predat limba germană în cadrul facultății pe care a terminat-o. Iar timp de zece ani, până în 1999, a lucrat pentru compania Telecominvest ca singură angajată a biroului din Moscova.

Cei doi au fost căsătoriți timp de 30 de ani, înainte de divorțul din 2013. Atunci Putina a declarat că vor rămâne mereu apropiați și că îi mulțumește soțului său pentru tot suportul oferit. Pe de altă parte, reacția celui mai important om din Rusia nu a fost deloc una la fel de călduroasă, spunând că „mariajul nostru s-a terminat, abia ne mai vedem, viețile noastre s-au despărțit”. De atunci, toate mențiunile despre Lyudmila Putina au fost șterse e pe site-ul Kremlinului, iar oamenii lui Putin au refuzat să mai răspundă vreodată la vreo întrebare despre ea.

Oricât vrea Kremlinul să ascundă asta, relațiile dintre cei doi nu sunt deloc bune. În 2013, The Moscow Times a scris un articol în care Lyudmila Putina îi spunea unui prieten apropiat că Putin este „un vampir”, comentariu la care președintele Rusiei a spus că „oricine poate să o suporte pe fosta sa soție mai mult de trei săptămâni merită o statuie”.

În 2017 Putina s-a căsătorit cu Artur Ocheretny, preluându-i numele de familie. Cu 20 de ani mai tânăr decât fosta Prima Doamnă a Rusiei, Ocheretny a lucrat în trecut pentru partidul lui Putin. Ultima dată a fost văzută în Sudul Franței și, în ciuda faptului că cele două fete pe care le are cu Vladimir Putin apar din ce în ce mai des în lumea camerelor, ea nu mai este de văzut. Atât Mariya Vorontsova, cât și Yekaterina Tikhonova au fost văzut la St. Petersburg International Economic Forum în 2021, ultima chiar având un discurs la acest eveniment. Însă, ruptura dintre cele trei și Vladimir Putin pare să fie definitivă. Chiar dacă se zvonește zilele acestea că cele trei sunt ascunse într-un buncăr din Siberia pentru a fi protejate.

Presupusa amantă devenită milionară

În 2020 o investigație a celor de la Proekt a arătat că Putin a avut, după ce a devenit prima dată Președintele Rusiei în 1999, o aventură cu Svetlana Krivonogikh, în timpul căsătoriei sale cu Putina. Mai mult decât atât, jurnaliștii ruși spun că acesta a avut o relație specială și cu fata lui Krivonogikh, Luiza Rozova pe care Daily Mail a prezentat-o drept „cleaner-turned-millionaire ‘mistress’ / amantă și femeie de serviciu devenită milionară”.

De altfel, dacă te uiți pe contul de Instagram al lui Rozova, publicația The Spectator spune că este plină de imagini cu ea în locuri scumpe din Paris sau cu ținute elegante, dar niciodată nu îi apare fața în poze. De ce? Jurnaliștii susțin că acest lucru nu se întâmplă pentru că Rozova seamănă foarte bine cu Vladimir Putin.

În urma anchetei Pandora Papers s-a descoperit că, una dintre marile iubiri ale lui Vladimir Putin, Krivonogikh și fiica sa au o casă spectaculoasă în Monte Carlo și o avere ce depășește 100 de milioane de dolari.

Evident, după articolele apărute în Proekt, cenzura rusească le-a închis site-ul. Fostul redactor șef al publicației, Roman Badanin, a spus pentru The Washington Post că Putin trebuie să țină toate aceste povești secret pentru „a-și proteja imaginea de stâlp al valorilor tradiționale”. După această anchetă, toți jurnaliștii de la Proekt au fost declarați ca fiind agenți secreți, iar trei dintre ei, printre care și Badanin, au fost implicați în anchete penale. Badanin a fost atunci forțat să plece din țară, emigrând în Statele Unite ale Americii.

Marile iubiri ale lui Vladimir Putin: o iubire olimpică. Presupusa relație cu Alina Kabaeva, o fostă gimnastă de performanță

Vladimir Putin

Se zvonește că una dintre marile iubiri ale lui Vladimir Putin a fost fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva. Așa cum știm din perioada comunistă din România, legăturile dintre sportive și politicieni sunt foarte întâlnite. Povestea Nadiei Comăneci este doar una dintre multele exemple.

Alina Kabaeva a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena și este doar una dintre cele trei gimnaste ritmice care a reușit să câștige toate titlurile de Grand-Slam – Jocurile Olimpice, Campionatul Mondial și European, Cupa Mondială și Finala de Grand Prix. Evident nici această relație nu a fost confirmată de către Kremlin. Mai mult decât atât, publicația care a vorbit, în 2008, despre presupusa relație dintre Putin și fosta sportivă, Moskovsky Korrespondent, a fost forțată să se închidă.

În 2013, Alexei Navalny a spus că Putin s-a căsătorit cu Kabaeva. Iar la Olimpiada de Iarnă de la Sochi din 2014 cei doi au fost văzuți purtând verighete. Se spune chiar că cei doi au cel puțin doi copii împreună. Kabaeva a mai fost văzută în public abia în 2020 atunci când a vorbit pentru emisiunea 60 Minutes de la Rossiya 1 despre Jocurile Olimpice de la Tokio. Evident că nu a fost întrebată nimic despre Vladimir Putin.