Ion Chicu: Sandu crede, că europenii nu văd, nu înțeleg, n-au învățat lecția. Banii se dau condiționat, Maia

Maia Sandu cere partenerilor să urgenteze alocarea banilor promiși pentru guvernarea ei, susține Ion Chicu. 

Potrivit fostului premier, ”Sandu crede, că europenii n-au învățat lecția “istoriei de succes” și se vor lăsa fentați de (practic) aceiași oameni, ca în perioada 2010-2014.

Ea crede, că dacă încă tac, europenii nu văd apucăturile acestei grupări antidemocratice și corupte, venite la putere prin minciună și manipulare. 

Ea crede, că europenii nu văd cum PAS a subjugat presa. Cum a nimicit orice rămășițe din independența justiției. Cum a sechestrat Procurorul General. Cum au politizat fără precedent instituțiile statului, transmițându-le “în moșia verisoarelor”.

Ea crede, că europenii nu văd, cum această gașcă analfabetă și coruptă, compromite idea integrării europene prin toate aceste acțiuni descrise mai sus. 

Ea crede, că europenii nu înțeleg, că “privatizând” și tăinuind cererea de aderare la UE și Chestionarul completat pentru a obține statutul de țară-candidat, PAS compromite din start acest proces. Cum să implementezi acel complex enorm de acțiuni, dacă acel Chestionar nu l-au văzut nici măcar toți membrii guvernului? Gruparea PAS crede că poate proceda în acest caz ca și atunci când au adoptar bugetul – fără ca să-l vadă miniștrii.

Bineînțeles, europenii văd bine aceste lucruri

Bineînțeles, europenii văd bine aceste lucruri. Și-i vor da bani Maiei – fost participant activ la “istoria de succes V.1”, doar când va fi onestă cu cetățenii acestei țări și cu… partenerii.

Banii se dau condiționat, Maia. Nu de ochi frumoși, nu contra minciunii și PR-ului din rucsac. 

p.s. Până acum, cu excepția câtorva zeci de mii de euro oferiți de baltici, în conturile trezoreriale n-a intrat nici un cent din ajutorul promis pentru refugiați – nici cele 15 mln.euro promiși la începutul războiului de Comisarul Borrell, nici alte sume. Europenii preferă să dea ajutorul prin instituțiile internaționale, prin ONG-uri, nu prin instituțiile statului subjugate de PAS…