Câte ore de somn sunt ideale pentru a-ți prelungi viața: Vești rele dacă dormi puțin sau prea mult

Asociația Americană a Inimii (AHA) a făcut un anunț important legat de sănătate, după ce experții au stabilit că este necesar un update al factorilor care prelungesc viața. Astfel, somnul a fost introdus pe această listă oficială, specificându-se că ideal este să dormim între 7 și 9 ore pe noapte, pentru a ne menține o inimă sănătoasă și o tensiune arterială normală.

Un somn suficient și odihnitor vă ajută să trăiți mai mult, a anunțat un grup de cardiologi din Statele Unite, iar acest factor esențial pentru funcționarea normală a organismului a fost adăugat de AHA la ceilalți 7 factori cheie pentru o sănătate optimă, potrivit Daily Mail.

Președintele AHA, doctorul Donald Lloyd-Jones a spus că această adăugare a somnului pe lista factorilor esențiali pentru sănătate reflectă cele mai recente cercetări despre factorii de risc pentru bolile de inimă.

”Somnul afectează sănătatea generală. Oamenii care au un somn mai sănătos gestionează mai eficient factorii de sănătate precum greutatea, tensiunea arterială sau riscul de diabet de tip 2”.

Experții de la Asociația Americană a Inimii au anunțat că durata ideală a somnului este de 7-9 ore pe noapte, fără întreruperi. Dar, ei au anunțat că cei care dorm mai puțin decât 7 ore sunt expuși unui risc crescut de a dezvolta boli de inimă, precum și hipertensiune arterială și obezitate.

În plus, cercetări recente efectuate de oamenii de știință de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au dezvăluit faptul că cei care dorm mai mult de 9 ore pe noapte suferă de un declin cognitiv și ulterior de demență.

Experții de la AHA au anunțat că la copii sub 5 ani, este recomandat un somn între 10 și 16 ore, la cei între 6 și 12 ani – între 9 și 12 ore de somn, iar la cei cu vârste între 13 și 18 ani – între 8 și 10 ore de somn.

Să menționăm cei opt factori pentru o sănătate optimă și o viață lungă, anunțati de către AHA: dieta, activitatea fizică, renunțarea la fumat, durata somnului între 7 și 9 ore, greutatea (un indice de masă corporală de maximum 25), colesterolul normal, glucoza și tensiunea arterială (120/80 mm Hg) în valori normale.