Tot mai mulți adulți cu hipertensiune, probleme cardiace și obezitate

Un studiu medical condus de o echipă de oamenii de știință de la Friedman School of Nutrition Science de la Universitatea Tufts, Massachussetts, a dezvăluit o criză devastatoare de sănătate. Experții au descoperit că numai 7% dintre adulții din Statele Unite au o sănătate cardiometabolică bună.

Cercetarea, care va fi publicată în 12 iulie 2022, a evaluat americanii în privința a 5 componente importante ale sănătății: nivelurile tensiunii arteriale, a zahărului din sânge, a colesterolului, a adipozității (excesul de grăsime și obezitatea) și prezența sau absența bolilor cardiovasculare (atac de cord, accident vascular cerebral), potrivit Medical Xpress.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Medicii au descoperit că numai 6,8% dintre adulții din Statele Unite au niveluri optime ale tuturor celor 5 componente în perioada 2017 – 2018. Dintre aceste 5 caracteristici, tendințele dintre 1999 și 2018 s-au înrăutățit semnificativ adipozitatea și glicemia.

În 1999, 1 din 3 adulți din SUA avea niveluri optime de adipozitate, dar acest număr a scăzut la 1 din 4 adulți în 2018. De asemenea, în timp ce 3 din 5 adulți nu au avut diabet sau prediabet în 1999, mai puțin de 4 din 10 adulți nu au avut aceste afecțiuni în 2018.

”Aceste cifre sunt izbitoare. Este o problemă profundă faptul că în Statele Unite, una dintre cele mai bogate țări din lume, mai puțin de 1 din 15 adulți au o sănătate cardiometabolică optimă”, a spus Meghan O’Hearn, de la Friedman School și autorul principal al studiului.

”Avem nevoie de o revizuire completă a sistemului nostru de sănătate, a sistemului alimentar și a mediului, deoarece aceasta este o criză pentru toată lumea, nu doar pentru un segment al populației”, a explicat medicul.

Studiul a analizat un eșantion reprezentativ la nivel național din Statele Unite de aproximativ 55.000 de persoane cu vârsta de peste 20 de ani, din 1999 și până în 2018. Echipa de cercetare s-a concentrat pe nivelurile optime, intermediare și slabe de sănătate cardiometabolică și componentele sale.

S-a constata că adulții cu mai puțină educație au avut o șansă mai mare de a avea o sănătate cardiometabolică mai bună în comparație cu cei cu studii.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Politico: “Ucraina se îndreaptă spre înfrângere”. Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie". Această promisiune sună a gol când au trecut patru săptămâni de când unitatea ta a avut ultima dată un obuz de tras, așa cum s-a...

Horoscop 18 aprilie – se anunță câștiguri pentru mai multe zodii

Horoscop 18 aprilie - plutește în aer un entuziasm care o să fie energie pură ca să facem treabă ca lumea, să ne atingem obiectivele. Berbec O să puteți face rost de bani din preocupări particulare și o să aveți pentru cheltuielile acestei perioade, că vin...

Victoria Furtună, fostul procuror anticorupție, cere de la Maia Sandu un milion de lei!

Fostul procuror anticorupție, Victoria Furtună, a dat-o în judecată pe șefa statului, Maia Sandu și cere compensație de un milion de lei. Victoria Furtună: “Toți sunt egali în fața legii! Cel puțin așa ar trebui să fie într-o țară în care am vrea să locuim...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica