Ion Ceban: Ne-am propus să semnăm un acord de colaborare cu administrația din Helsinki

Delegația din Chișinău condusă de către Viceprimarii Olga Ursu, Fadei Nagacevschi și Boris Gîlca, au avut o întrevedere la Primăria din Helsinki, Finlanda cu Viceprimarul responsabil de domeniul social și medicină, Daniel Sazonov, anunță Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, ”în cadrul discuțiilor, reprezentanții din Helsinki au realizat o prezentare a bunelor practici implementate în oraș, cât și acele strategii de dezvoltare pe mai multe domenii importante, pentru îmbunătățirea vieții locuitorilor.

Totodată, reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău, au prezentat bunele practici pe domeniul sănătate, educație și tineret, cât și gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Ne-am propus să semnăm un acord de colaborare cu administrația din Helsinki, pentru a facilita transmiterea acelor practici bune în ambele capitale”, mai declară Ion Ceban.

A fost lansată invitația către administrația Primăriei orașului Helsinki de a participa la primul Forum Economic al Municipiului Chișinău.