NEWS ALERT: Natalia Gavrilița declară că Transnistria este o sursă de risc. Saakașvili: Armata ucraineană ar trebui să intre în Transnistria

Natalia Gavrilița a declarat pentru Euronews Romania că în regiunea Transnistrerană avem un conflict înghețat și avem trupe ale Federației Ruse staționate ilegal pe acest teritoriu.

Evident că această regiune este o sursă de risc.

În ultima perioadă avem discuții mai active cu reprezentanți iacestei regiuni.

Există îngrijorări și va trebui să vedem care va fi situația în regiune, cum putem ajunge la o soluție pe termen lung pentru regiunea Transnistrerană, mai spune premierul Natalia Gavrilița.

Amintim că fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili consideră că una dintre următoarele ţinte necesare Forţelor Armate ucrainene ar trebui să fie Transnistria.

Potrivit Infotag, el a scris despre acest lucru pe reţelele de socializare, exprimând opinia că “Ucraina este pur şi simplu obligată să îndepărteze această ameninţare de la graniţele sale”

Potrivit lui Saakaşvili, “ţinând cont de slăbiciunea armatei a 14-a, operaţiunea poate dura maximum 2-3 zile, cu pierderi minime”.

“Sfătuiesc conducerea Moldovei să înceapă imediat o conversaţie de fond cu Kievul despre restabilirea integrităţii teritoriale a frumoasei lor ţări.