Vladimir Putin acuză un „atac terorist” la podul Kerci

Vladimir Putin a vorbit pentru prima oară despre exploziile de la podul Kerci din Crimeea. El a spus că distrugerea podului reprezintă „un atac terorist menit să distrugă infrastructură civilă critică a Rusiei” și a dat vina pe serviciile ucrainene pentru atac.

Putin s-a întâlnit, duminică seară, de urgență, cu Alexander Bastrikin, șeful Comitetului de Investigații, care i-a comunicat și că serviciile ucrainene „au fost ajutate de cetățeni ruși care se află în străinătate”.

„Dragă Vladimir Vladimirovici, echipa noastră principală de investigații, de experți, experți criminaliști au ajuns la fața locului foarte repede. Cu participarea specialiștilor în explozibili, specialiștii criminaliști au examinat locul în detaliu și au obținut primele concluzii preliminare.

Am inițiat un dosar de terorism, iar acest fapt este confirmat de datele obținute din prima fază a investigației. Mulți martori și martori oculari au fost interogați, iar mai multe studii speciale au fost lansate și în mare parte terminate – examinări pe explozibili, genetice și criminaliste. Instrucțiunile relevante au fost transmise cătr FSB și către ministerul de interne”, a declarat Bastrikin, conform președinției ruse.

„Tocmai ce ați raportat că nu există îndoială că este un atentat terorist îndreptat împotriva infrastructurii civile critice a Federației Ruse”, a cerut Putin să i se confirme. „Întocmai”, a venit răspunsul – „Și autorii, cei care au comandat și executat sunt serviciile secrete ucrainene și cetățenii ruși care se află în străinătate și au ajutat serviciile secrete ucrainene”.