Joe Biden îi promite lui Zelenski „sisteme avansate de apărare aeriană”

Joe Biden i-a promis președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că „va continua să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a se apăra, inclusiv sisteme avansate de apărare aeriană”, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează AFP.

În timpul unei convorbiri telefonice, președintele american și-a exprimat de asemenea „condoleanțele” omologului său, după atacurile masive ale Rusiei asupra Kievului și a altor orașe ucrainene.

Urmărește-ne și pe t.me/Omniapres

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat luni, la rândul său, că a discutat cu omologul său american Joe Biden despre asistența în apărarea aeriană după bombardamentele masive și mortale efectuate de Rusia asupra mai multor orașe din Ucraina.

Zelenski a postat pe Twitter că discuția cu Biden a fost o „conversație productivă”. „Apărarea aeriană este în prezent prioritatea numărul unu a cooperării noastre în domeniul apărării”, a spus el.

Cel puțin 14 persoane sunt confirmate ca fiind decedate, iar alte 97 au fost rănite, a anunțat ministrul ucrainean al afacerilor Interne, Denis Monastirski, potrivit Ukrainska Pravda, în urma atacurilor rusești din capitala Ucrainei, în Liov, Ternopil și Jîtomîr în vestul Ucrainei, Dnipro și Kremenciuk în centru, Zaporojie și Harkov.

Ucraina oprește exporturile de energie electrică

„Încearcă să ne distrugă pe toți, să ne ștergă de pe fața pământului”, a reacționat dimineață președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce rachetele rusești au lovit orașele ucrainene. Dar „Ucraina nu poate fi intimidată”, a lansat el apoi în discursul său de seară, promițând că „repara tot ce a fost distrus”.

Aceste atacuri au venit la două zile după explozia care a avariat grav podul rusesc din Crimeea.

  -----
@omniapres.md

Recomandăm și ...

Alexandru Tănase: Cine va plăti factura politică pentru zâmbetul batjocoritor al dlui Herman von Hebel?

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă...

Dinu Plîngău: Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția

Dinu Plîngău declară că Președintele Comisiei Pre-vetting este în incompatibilitate de a-și mai exercita funcția și a continua activitatea. Potrivit lui Dinu Plîngău, dincolo de acuzațiile privind încălcarea legislației și comiterea anumitor ilegalități descrise în presa internațională, întregul proces, care presupune nu doar evaluarea integrității...

Veaceslav Ioniță: Marea ”afacere” a gazului din 2023 în stil neo-moldovenesc

Gazul în Republica Moldova nu este pur și simplu gaz, el mereu a fost o afacere de ”succes”, dar ce s-a întâmplat în 2023 va intra cu certitudine în manualele de economie, susține economistul Veaceslav Ioniță. Moldova mereu a înregistrat diverse ”minuni” în sectorul gazelor...

ULTIMA ORĂ

Opinie

Politica