Ion Chicu: Gravitatea crimelor comise de acest funcționar de stat și fruntaș al PAS trebuie să rezulte în arestarea și deferirea justiției

Ion Chicu declară că deja ”mai multe persoane au confirmat autenticitatea corespindenței publicate astăzi”

Potrivit fostului Prim-ministru, ”mai mulți oameni ne sugerează să cerem demisia ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Informațiile apărute astăzi în spațiul public despre activitatea acestuia constituie temei serios pentru o asemenea revendicare.

Numai că gravitatea crimelor comise de acest funcționar de stat și fruntaș al PAS trebuie să rezulte în arestarea și deferirea justiției al acestuia, nu doar a demisiei sale.

Mai multe persoane au confirmat autenticitatea corespindenței publicate astăzi, iar infracțiunea de sechestrare a Procurorului General Stoianoglo, de fabricare a dosarelor penale oponenților politici sau de tricare a concursurilor publice – nu lasă instituțiilor competente ale statului nicio posibilitate legală de a lăsa fără reacție aceste infracțiuni, susține Ion Chicu.

Cerem demisia lui Litvinenco și deferirea acestuia justiției pentru crime deosebit de grave!

În cazul mușamalizării de către organele abilitate ale statului a acestui caz ieșit din comun de violare a legislației Republicii Moldova, vom ieși la proteste publice, declară președintele PDCM, Ion Chicu.

 

Tot mai multe confirmări ale verificității corespondenței criminalului Litvinenco.

Fostul Ministru al Justiției, Dl Fadei Nagacevschi, confirmă autenticitatea “telegramelor” lui Litvinenco.

Criminalul Litvinenco aranjează concursul pentru numirea drei Drăgălin în funcția de Procuror-șef Anticorupție.

Dra Drăgălin deja trebuia să-l aresteze pentru așa ceva. Maia Sandu nu știa, desigur…

Faptul cu Litvinenco este un criminal de stat se cunoaște demult. Atunci, când acesta l-a sechestrat pe Procurorul General, și-a semnat sentința la ani grei de pușcărie. El își face iluzii că va scăpa, dar asemenea crime nu se uită și nu se iartă, susține Ion Chicu.

Astăzi, au apărut în spațiul public mai multe dovezi ale faptelor de corupție și ale altor crime deosebit de grave comise de Litvinenco.

Maia Sandu știe despre asta, dar ca și în cazul celuilalt comoraș al ei și partidului – Spânu, nu dorește să ia măsuri. E prea dependentă de ei și știe că-i șantajabilă.

Nu este niciun sens să aștepți acțiuni legale nici de la domnișoara Drăgălin. Ea are aici altă misiune, declară Ion Chicu.


@omniapres.md

  -----
@omniapres.md