Maia Sandu: Cei care au servit regimuri corupte nu au șanse să revină în sistem

Președinta Maia Sandu susține că nu va anula decretul prezidențial din 11 iulie 2019 (semnat de Igor Dodon n.r.) privind demiterea procurorului general Eduard Harunjen.

Președinta Maia Sandu susține că nu va anula decretul prezidențial din 11 iulie 2019 (semnat de Igor Dodon n.r.) privind demiterea procu general, Eduard Harunjen. În opinia șefei statului, funcționarii care au servit regimurile corupte nu au nicio șansă să revină în sistem. „Cei care au servit regimuri corupte nu au șanse să revină în sistem. Lupta împotriva corupției va continua și toți cei care au servit regimu au șanse să revină în sistem”, a declarat președinta Maia Sandu.

Amintim că Eduard Harunjen vrea să revină în funcția de Procuror General. El a solicitat președintelui țării Maiei Sandu să anuleze decretul din iulie 2019 prin care a fost destituit din funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Cererea prealabilă a fost depusă conform prevederilor Codului administrativ și urmează a fi examinată în ordinea stabilită de lege.

Ion Chicu: Gravitatea crimelor comise de acest funcționar de stat și fruntaș al PAS trebuie să rezulte în arestarea și deferirea justiției

Eduard Harunjen: Este o crimă apariția în spațiul public a informațiilor din conversațiile private pe telegram ale lui Sergiu Litvinenco, declară fostul Procuror general, Eduard Harunjen. “Dacă se vor confirma aceste conversații, acestea trebuie să ajungă pe masa organelor competente, iar lucrurile sunt foarte grave”, a precizat fostul Procuror general.

“Politica este în general domeniul pe care eu îl detest! Eu nu am contribuit la creare de guverne. Ceea ce se întâmplă astăzi în țară este o crimă continuă. Acest lucru m-a motivat ca eu să fac un salt, desigur susținut de procurori. Doar un mandat de 7 ani poate face ca un PG să nu fie legat de o putere politică”, a declarat Harunjen care se vrea să revină în funcția de șef al Procuraturii Generale din care și-a depus demisia din 2019, la solicitarea politicului”.

@omniapres.md