NEWS ALERT: Harunjen consideră că Ion Munteanu, Procuror general interimar, nu mai este în drept să ocupe funcția dată

Ion Munteanu, Procuror general interimar, nu mai este în drept să ocupe funcția dată, afirmă într-un mesaj pentru presă fostul șef al Procuraturii generale, Eduard Harunjen.

Harunjen cere să fie repus în funcția de procuror general din 10 noiembrie 2022 și susține că „ocuparea în continuare a funcției de procuror general interimar de către domnul Ion Munteanu devine neîntemeiată și ilegală”

„La data de 10 noiembrie curent, i-am adresat domnului Ion Munteanu un demers prin care l-am informat despre cererea prealabilă, depusă de mine în adresa Președinției Republicii Moldova cu privire la suspendarea și anularea Decretului Președintelui RM nr.1208 din 11 iulie 2019 privind eliberarea subsemnatului din funcția de Procuror General. În asemenea circumstanțe, potrivit prevederilor art. 171 alin. (5) din Codul administrativ, efectele de drept ale decretului nominalizat se suspendă până la soluționarea definitivă a cazului, adică cu repunerea subsemnatului în funcția de Procuror General din data de 10 noiembrie 2022. În aceste condiții, ocuparea în continuare a funcției de Procuror General interimar de către domnul Ion Munteanu devine neîntemeiată și ilegală, iar orice act administrativ, semnat de către acesta, este pasibil de nulitate absolută”, susține Eduard Harunjen.

 

@omniapres.md

  -----
@omniapres.md