Dinu Plîngău despre scandalul de la ”Franzeluța”: Oamenii ăștia ajungând accidental în funcții, datorită imaginii Maiei Sandu

Dinu Plîngău declară că a ”urmărit ceea ce se întâmplă la Franzeluța timp de un an. Am avut multiple discuții cu angajații societății pe acțiuni și chiar am fost la ei în vizită. Am făcut multiple solicitări pe lângă prim-ministru să ia sub control situația, să cheme reprezentanții APP-ului și S.A. Franzeluța la discuții, să termine cu schemele semnalate de angajați și să spulbere ideea că Franzeluța ar putea fi privatizată.

Cel mai revoltător lucru în toată situația asta jenantă pentru stat e că unele proprietăți sau servicii pe care le avea Franzeluța deja au fost privatizate, iar prioritate, în eventuale conflicte dintre aceștia și Franzeluța, la care era chemată și poliția, o aveau agenții economici privați. Acum, după un ,,concurs” și un joc de-a noul director, toți angajații au ieșit să protesteze și nu e de mirare când reprezentanții statului în persoana doamnei Sava, care e și vice-director la APP ii amenința că le strică telefoanele de cap oamenilor care trebuie apreciați că lucrează la cuptoare, cu un salariu de 6 mii lei.

Ion Chicu: Maia Sandu, nu încerca răbdarea oamenilor muncii

Oamenii ăștia ajungând accidental în funcții, datorită imaginii Maiei Sandu și a unei conjuncturi politice favorabile, având ca prieteni deputați sau membri de partid, uită că ei sunt în slujba poporului și nu invers.

Acum cu tot haosul instituțional, nici nu știu cine e gata să-i asculte pe oameni și să-i oprească pe acești nesimțiți de la APP, care trebuie alungați de acolo cât mai repede.

Colectivul muncii de la Franzeluța SA au ieșit masiv la protest

Uneori, nici nu mai ai cuvinte să comentezi nesimțirea, prostia și haosul din jur. Or, acum, după ce ne-am lămurit ce înseamnă concursuri sau licitații a căror lucrări trebuie revăzute în cele mai complicate momente, numai niște privatizări dubioase ne mai lipsesc, mai spune Dinu Plîngău.