Ion Chicu: Când procurorul face mai multă politică decât justiție, lucrurile sunt grave

Ion Chicu îi amintește print-un mesaj către domnișoara Veronica Dragalin, că ”poate nu știa că un criminal ca Litvinenco modifică legislația și truchează concursul în folosul ei, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămână în serviciul PAS”.

Dna Dragalin ar trebui să uite că e numită în funcție de PAS și să se ocupe de activitatea Procuraturii Anticorupție. Poate nu știa că un criminal ca Litvinenco modifică legislația și truchează concursul în folosul ei, dar asta nu înseamnă că trebuie să rămână în serviciul PAS-ului și să facă politică în favoarea acestei grupări analfabete și corupte, susține fostul prim-ministru, Ion Chicu.

Despre partea morală nu este sens de vorbit – PAS și rușinea sunt lucruri incompatibile.

Sindromul “Maia Sandu” afectează grav unele persoane cu ambiții incomensurabile capacității lor de a înțelege adecvat realitatea, dar călcarea în picioare de către un procuror a legislației și afilierea politică sunt lucruri grave. Despre partea morală nu este sens de vorbit – PAS și rușinea sunt lucruri incompatibile.

Care este progresul înregistrat de PA sub conducerea dnei Dragalin în investigarea celei mai grave crime economice în istoria țării – “furtul miliardului”? Investigarea acestei crime, pentru care moldovenii au de plătit din buget câte 800 milioane lei timp de 25 de ani, nu mai este o prioritate pentru ea?

Cele mai grave acte de corupție se petrec acum.

Dorim mult succes PA în investigarea actelor de corupție, dar cele mai grave acte de corupție se petrec acum. Pentru a înțelege asta, nu e necesar să citești “telegramele” fruntașilor PAS-ului. E suficient să vezi că banii bugetari sunt furați cu miliardele prin decizii ilegale ale CSE-ului, e de ajuns să analizezi situația cu încasările la buget de la vamă, să examinezi cum sunt trucate licitațiile de sute de milioane în sectorul energetic, etc. Se pare, însa, că TOR-ul pregătit de PAS pentru dna Dragalin are cu totul alte prevederi, mai spune Ion Chicu, președintele PDCM.


@omniapres.md

  -----
@omniapres.md