Șeful Direcției managementul resurselor umane din cadrul IGP a infirmat elaborarea unui astfel de document

Vă informăm că, documentul la care faceți trimitere nu este unul veridic. În primul rând pornind de la faptul că acest pretins act este scris cu o mulțime de greșeli gramaticale, inclusiv numele de familie al șefului Inspectoratului General al Poliției, dar și mai multe sintagme cum ar fi ”comisar” sau ”șef”, greșeli care nu pot fi admise în documente de către colegii noștri.

Pe de altă parte, această informație nu are număr de înregistrare (procedură obligatorie), nu este semnată de conducător, iar numărul efectivului indicat acolo nu corespunde cu cel din Hotărârea de Guvern nr.547 din 2019, eroare care nu poate fi admisă iarăși de angajații noștri.

Vă comunicăm că, șeful Direcției managementul resurselor umane a infirmat elaborarea unui astfel de document.

Inspectoratul General al Poliției va lua, inclusiv, act de folosirea blanchetelor oficiale la elaborarea unor acte false și care nu aparțin instituției.

Amintim că un document adresat șefului Inspectoratul General al Poliției a ajuns la INDEX.

Potrivit acestuia, situația în ce privește lipsa de angajați în politie “este una fără precedent, din numărul total pe state de 9176 – sunt în jur de 1400 de angajați lipsă, ceea ce constituie în jur de 15 %”.

Potrivit documentului, “este o tendință de creștere la depunerea rapoartelor de demisie, din motiv că starea morală-psihologică în rândul efectivului este nesatisfăcătoare, angajații nu dispun de timp liber, toate zilele de odihnă sînt implicați la proteste, orele adăugătoare nu se achită, salarizarea mizeră devine o problemă acută”.

“Atestăm o situație apărută recent în rândul efectivului, tot mai mulți anganjați în jur de 600 refuză să îndeplinească ordinile conducerii pentru participarea la proteste. (…) O mare parte din ei sunt gata să se elibereze pentru a trece de partea protestatarilor și să se înroleze în organizația foștilor angajați ai structurilor de forță”.

Omniapres a solicitat opinia IGP la această informați și ne-a comunicat ca să expediem prin email solicitarea …

 


@omniapres.md