Ion Munteanu, fiind în funcția de procuror, ar fi intermediat afaceri cu Jana Costachi

Procurorului general interimar, Ion Munteanu, fiind în funcția de procuror, în anii precedenți ar fi intermediat și afaceri împreună cu ruda sa Jana Costachi, actual secretar general al MAI.

Despre acesta se notifică în pretinsa corespondența de email și pe telegram a Procurorului general interimar, Ion Munteanu care ar fi fost spartă și publicată pe site-ul unde au apărut și corespondențele pe telegram a altor demnitari, transmite INDEX.

Astfel, în perioada 2013-2019, Jana Costachi ar fi lucrat în Uzbekistan în calitate de expert al Băncii Mondiale și ar fi organizat importul mai multor produse în Moldova. Din aceste discuții nu este clar rolul lui Ion Munteanu, actual Procuror general interimar.

Procurorul General Interimar Ion Munteanu a comentat scurgerile de pe Moldova-leaks: „Nu știu cât din ceea ce a apărut este real. Cândva am deținut și eu un cont pe Telegram, nu neg. În principiu nu mă deranjează. Mereu mi-am efectuat lucrul cu sinceritate. Tot ce apare acolo nu ar trebui în mod normal să mă afecteze, doar dacă nu au fost făcute retușări sau trucări”.

  -----
@omniapres.md