Ștefan Gligor este dezamăgit de șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin: ”După interviul doamnei Dragalin, îmi retrag cuvintele”

Ștefan Gligor se arată dezamăgit de șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin. ”După interviul cu dna Dragalin la Cutia Neagră, îmi retrag cuvintele cu privire la această numire, or nu poți avea încredere într-un procuror șef care a afirmă că: are încredere în Ivanov si Plevan și că sunt lucruri mai importante de verificat si investigat decât informațiile de pe Telegram cu privire la presupusele abuzuri și depășirea atribuțiilor de către membrii guvernului, politicieni și funcționari”, a scris Gligor

”Cateva zile in urmă am afirmat ca dna Dragalin este unica numire credibilă în justiție făcută de PAS.

Intr-un interviu recent spuneam că în pofida acestei numiri aparent reușite, puterea actuală totuși a știut în timp record să lovească în Dragalin deja de două ori.

Cum?

1. Prin numirea a doi adjuncți compromiși Ivanov și Plevan și

2. Conversațiile de pe Telegram ale ministrului Litvinenco cu membrii CSP, care lasă umbră asupra modului de organizare și desfășurare a concursului la PA.

După interviul cu dna Dragalin la Cutia Neagră, îmi retrag cuvintele cu privire la această numire, or nu poți avea incredere într-un procuror șef care a afirmă că:

1. Are încredere în Ivanov si Plevan;

2. Sunt lucruri mai importante de verificat si investigat decat informațiile de pe Telegram cu privire la presupusele abuzuri și depășirea atribuțiilor de către membrii guvernului, politicieni și funcționari.

Sunt sigur că în cazul în care dna Dragalin făcea astfel de declarații în SUA, era dată afară a doua zi sau își dădea demisia de onoare.
Noi nu suntem în SUA și din câte văd dna Dragalin s-a aclimatizat mai repede decât s-ar fi așteptat oricine. Păcat, dnei ar fi putut face istorie.

Alături de adjuncți care trebuie investigați ei înșiși pentru activitatea pe timpul lui Plahotniuc și nu doar, și desigur cu astfel de atitudine și principii va fi mai degrabă o istorie a unui eșec, scrie Gligor.